Zbor trenera HBS-a

U skladu sa zakonskim obvezama i planom aktivnosti, 16. siječnja 2024. godine putem video veze održana je osnivačka sjednica Zbora trenera Hrvatskog boćarskog saveza.

U radu sjednice sudjelovala su 24 trenera boćanja koji su, po prijedlogu Radne skupine za pokretanje aktivnosti Zbora trenera, jednoglasno potvrdili Romana Grižančića za predsjednika, a nakon toga po njegovom prijedlogu imenovani su dopredsjednica, članovi Izvršnog i Nadzornog odbora  ZT HBS-a.

Zbor trenera HBS-a

Romano Grižančić – predsjednik, Renata Ševerdija – dopredsjednica

Članovi Izvršnog odbora – Markica Dodig, Tomislav Kolobarić i Branko Pranjić

Nadzorni odbor – Vjekoslav Matetić – predsjednik, Željko Sabalić i Davor Bašić.

Romano Grižančić zahvalio je na imenovanju i ukratko izložio plan aktivnosti ZT HBS-a u narednom razdoblju. Fokus će biti na usklađenju Pravilnika o ustroju ZT sa novim Zakonom o sportu, na izradi pravilnika o licenciranju trenera HBS-a, na radu s mlađim dobnim kategorijama u svim granama boćarskog sporta te na sufinanciranju rada trenera.

Prisutne je pozdravio i novoizabranom vodstvu čestitao predsjednik Saveza Denis Peršić koji je još jednom podsjetio na važnost osposobljavanja članova za poslove trenera boćanja kao i na odluke IO-a da od sezone 2025./2026. svi klubovi Super HBL-e, HŽBL-e, HJBL-e, HKBL-e i 1.HBL-e imaju licenciranog trenera, a od sezone 2026./2027. to postaje obveza i za klubove 1.HRL-e, 1.HPL-e i svih 2.HBL.

 

 

 

Datum objave: 17.01.2024.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez