Završnica Kupa europskih prvakinja

U završnici Kupa europskih prvakinja koja se od 14. – 16.lipnja održala u Čavlima u boćarskom domu Hrastenice, aktualne hrvatske prvakinje boćarice Labina zauzele su treće mjesto ponovivši rezultat od prije dvije godine sa Final Eighta odigranog u Ljubljani. Labinjanke su polufinale sa 15:3 izgubile od šesterostrukog prvaka Europe, francuskog Saint Vulbasa.
Drugi hrvatski predstavnik na turniru, domaćin natjecanja Čavle ŠB su na koncu natjecanja zauzele 5. mjesto.

Na kakve su se suparnice Labinjanke namjerile najbolje svjedoči podatak da St. Vulbas predvodi najbolja svjetska boćarica. Barbara Barthet je u karijeri osvojila tri svjetska i osam europskih naslova, a 18 puta je postavljala ili izjednačavala svjetske rekorde u brzinskom i štafetnom izbijanju, te mješovitim štafetama. Tom 18. rekordu imali su prigodu i ljubitelji boćanja uživo svjedočiti u BC Hrastenica s obzirom na to da su u štafeti, inače nekadašnje trostruke europske prvakinje Barthet i Melanie Fabry upravo na susretu sa Labinom sa 49 pogodaka izjednačile svjetski rekord. Pored Barthet i Fabry, glavne zvijezde St. Vulbasa su i Coralie Rives, Suzy Marie, te aktualna europska prvakinja u krugovima, Talijanka Serena Traversa.

U igri Labinjanki posebno su se istaknule reprezentativke Nives Jelovica i Tanja Grubiša. Jelovica je nadmoćno pobjedila francusku reprezentativku Rives, a Grubiša je remizirala u preciznom izbijanju  s nekadašnjom svjetskom prvakinjom i rekorderkom u toj disciplini Marie. Uspješan nastup imala je i mlada Ria Vojković koja je u krugovima ostvarila i za muško boćanje odličnih 26 punata, ali je aktualna svjetska prvakinja u toj disciplini Rives sa 30 punata bila još bolja.

U finalu je St. Vulbas sa 10:8 pobijedio talijanski Borgonese i osvojio svoj sedmi naslov prvaka Europe.

Priznanja ekipama uručili su predsjednik Europske boćarske federacije Roberto Favre i Norbert Mavrinac, predsjednik Općinskog vijeća Općine Čavle.

 

Datum objave: 18.06.2019.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez