Započelo svjetsko prvenstvo za igrače do 18 i do 23 godine

U Monaku se od 29. studenog do 3. prosinca održava Svjetsko prvenstvo za igrače do 18 i do 23 godine.

Čedo Vukelić izbornik reprezentacije do 18 godine u sastav izabrao je  Filipa Šarića (Bk Pula), Matea Načinovića i Darija Juričića (Bk Vargon). Šarić će na SP nastupiti u bližanju i izbijanju u krug, Načinović i Juričić zajedno u paru, a Načinović i u disciplini pojedinačno klasično. Za Šarića i Juričića to je debitantski nastupi na velikom svjetskom natjecanju.

Tomislav Kolobarić izbornik igrača do 23 godine odlučio je ukazati povjerenje Brunu Kraljiću (Bk Vargon), te braći Peri i Marinu Ćubela (Bk Zrinjevac). Kraljić i Marin Ćubela će zajedno nastupiti u štafetnom izbijanju, Kraljić i u brzinskom izbijanju, dok će nas Pero Ćubela predstavljati u preciznom izbijanju u kojem brani naslov aktualnog svjetskog prvaka od prije dvije godine s prvenstva održanog u talijanskom Chieriu.

Na prvenstvu u Monaku nastupiti će 76 boćara iz 27 zemalja sa svih kontinenata izuzev Sjeverne Amerike.

Prošle su godine na SP-u u marokanskoj Casablanci hrvatski reprezentativci osvojili po jednu zlatnu i srebrnu, te dvije brončane medalje.

Jučer je po rasporedu održan ždrijeb: monaco2016

Prvenstvo možete pratiti na: http: http://www.dailymotion.com/video/x334t5t_les-directs-de-la-federation-internationale-de-boules_sport

Datum objave: 29.11.2016.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez