Zaostali susreti 5.kola 1.HBL-e Sjever i 4.kola HŽBL-e

Istra i dalje neporažena, prvi bodovi za Kukuljanovo. Nakon odigranih 5 kola 1. HBL skupine sjever, gledajući rezultate i tablicu, gotovo je sigurno da će liga biti zanimljiva sa svih 8 klubova koji će doduše imati različite ciljeve u sezoni 20/21.

Pula, Istra, Zrinjevac i Vargon su kao svoj cilj postavili sudjelovanje u doigravanju za prvaka i sudjelovanje na završnom turniru.Dok će, gledajući dosadašnje rezultate i tablicu, Marinići, Pazin, Funtana i Kukuljanovo kao svoj glavni cilj sigurno imati plasman na 5. mjesto koje garantira ostanak u jedinstvenoj Super HBL-i u sezoni 21/22, ili poziciju br. 6 preko koje će u kvalifikacijama s prvoplasiranim iz 2. HBL sjever osigurati plasman u Super HBL. Istra je na svom terenu nakon napete prve faze susreta u kojoj je s posljednjim boćama povela s 5-3, uvjerljivom izvedbom u tehničkim disciplinama lakše od očekivanog privela susret kraju. Konačni rezultat od 19-7 protiv prošlogodišnjeg viceprvaka Hrvatske dovoljno govori o snazi i ambicijama Istre u ovoj natjecateljskoj sezoni. Od rezultata ističemo dobru igru Nenada Tadića i Rolanda Marčelje u igri krug (26-26) i izvedbe Brune Kraljića u “velikom brzincu” (45/49) i štafete Istre (54/58). U Rijeci u susretu dvije ekipe iz donjeg dijela tablice prvi bodovi u sezoni za Kukuljanovo. Nakon boljeg otvaranja susreta 6-2 za Kuljanovo ekipa Pazina se pobjedama na “malom brzincu” i preciznom izbijanju vratila u susret i prije štafetnog izbijanja rezultat je bio izjednačen (8-8). U disciplini štafetnog izbijanja Nini Stranić i Dajan Jurman ostvaruju svoj najslabiji rezultat sezone što su Lovro Šipek i Neven Vičević iskoristili i donijeli pobjedu svojoj ekipi (14-12). Nažalost po ekipu Pazina poraz u štafetnom izbijanju se u konačnici pokazao odlučujući za ishod cijelog susreta. Kod Kukuljanova 100% učinak mladog reprezentativca Lovra Šipeka (4/4) i Nevena Vičevića (3/3). Kod gostiju 100 % učinak Ivana Lanče (2/2).

U zaostalom susretu 4. kola HŽBL-e igrao se je derbi u Komiži. BK Komiža na krilima Rozmarije Karuze (3 pobjede) ostvarila je uvjerljivu pobjedu protiv jednog od kandidata za vrh tablice BK ŠB Čavle. S velikim interesom očekujemo dolazak ove godine ambiciozne BK Komiže na gostovanje kod glavnog favorita BK Labin, gdje če u dresovima svojeg novog kluba nastupiti i igračice Tanja Grubiša i  Josipa Lanča protiv svojih dojučerašnjih suigračica iz Labina. Ovaj zaostali susret je na rasporedu 6.2.2021.godine.

Galerije

Nastavak sezone 2021.

Datum objave: 25.01.2021.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez