Zagreb 2024 World Boccia Challenger

Pozivamo boćare i boćarice da podrže hrvatske predstavnike i sve natjecatelje na 4. međunarodnom turniru u paraboćanju Zagreb 2024 World Boccia Challenger koji će se održati u Domu sportova (dvorana 2) od 7. – 14. travnja 2024. godine. Svečano otvaranje je 8. travnja u 17:30 sati.

Ovo veliko međunarodno natjecanje održava se u organizaciji Hrvatskog boccia saveza s kojim je Hrvatski boćarski savez započeo suradnju i na području stručnog rada. Tomislav Kolobarić, izbornik volo reprezentacije do 23 godine, uz suglasnost Izvršnog odbora HBS-a, postao je trener paraboćarice Anamarije Arambašić, sportašice koja je ostvarila plasman na Paraolimpijske ige u Parizu, a koja će na turniru u Zagrebu pokušati ponoviti vrhunski rezultat od prošle godine kada je s Davorom Komarom osvojila zlatnu medalju u konkurenciji BC4 parova.

Osim izbornika Tomislava Kolobarića, sportsku suradnju s paraboćarima već ranije su započeli treneri HBS-a Valter Ivančić, koji trenira s paraboćarom Davorom Komarom te Dean Klarić, koji trenira s paraboćarom Lukom Wagnerom.

Datum objave: 29.03.2024.