WABL – ŽBK Pula pobjednik skupine

ŽBK Pula pobjednik je kvalifikacijskog turnira ABC ženske lige održanog u Puli od 13. – 14. svibnja 2023. godine.

Susretima ŽBK Pula – BK Komiža i BK Novi Beograd – BK Agrochem Hrast počela je ženska regionalna liga skupina Pula. Zajednički projekt Hrvatskog boćarskog saveza, Balinarske zveze Slovenije i Boćarskog saveza Srbije pod okriljem Adriatic Bocce Confederation pokrenut je 2023.godine s ciljem razvoja i promocije ženskog boćanja.

Domaćin ŽBK Pula pokazao je najbolju igru i osvojio prvo mjesto u skupini. Pored Pule na završni turnir plasirao se BK Novi Beograd koji je posljednjim boćama odigrao neriješeno sa ŽBK Pula i na tablici pretekao BK Agrochem Hrast. Natjecanje je vodio međunarodni sudac Dino Blečić, a susrete su sudili nacionalni suci Alfred Kičinja, Zoran Rubčić i Mladen Vitasović.

Tijekom natjecanja u Puli održan je radni sastanak na kojem su sudjelovali predsjednik FEB Tomislav Ćurko, dopredsjednik FIB i predsjednik HBS-a Denis Peršić, predsjednik BZS Primož Marinko, predsjednik BK Pule Suad Zemunović i član BK Pule Ivan Poropat s gradonačelnikom Pule Filipom Zoričićem. Tema sastanka bila je organizacija EP za boćarice 2024.godine. Gradonačelnik Zoričić se pozitivno izrazio o projektu. Ljubitelji boćanja u Puli i Hrvatskoj nadaju se kandidaturi Grada Pule i organizaciji EP u Puli.

WABL-kvalifikacije - Pula, 13.-14.5.2023.

Datum objave: 15.05.2023.