Vodeći trojac nastavlja s pobjedama

Nakon odigranog 15. kola 1. HBL-e, iako ne matematički. vodeći trojac je s obzirom na raspored u posljednja tri kola osigurao nastup na finalnom turniru u Puli. Vodeća Istra imala je lak zadatak. Pobjeda od 22-4 protiv već i teoretski drugoligaša Lovrana bila je i očekivana. U ekipu Istre nakon nekoliko kola izbivanja vratio se […]

Nakon odigranog 15. kola 1. HBL-e, iako ne matematički. vodeći trojac je s obzirom na raspored u posljednja tri kola osigurao nastup na finalnom turniru u Puli. Vodeća Istra imala je lak zadatak. Pobjeda od 22-4 protiv već i teoretski drugoligaša Lovrana bila je i očekivana. U ekipu Istre nakon nekoliko kola izbivanja vratio se persepektivni junior Đordano Ferenac. Puno teži zadatak imali su Pula i Zrinjevac. Nastup Pule na gostovanju protiv za njih tradicionalno teškog protivnika Biston Brela i pobjeda od 16-10 za Pulu bila je sve ne samo lagana. Ponovno je nekoliko susreta otišlo na stranu gostiju za jedan punat. Duga sezona i ograničen izbor igrača načetih ozljedama po svemu sudeći koštat će ekipu Biston Brela nastupa u Puli. U ekipi Pule odličan Darijan Živolić s tri pobjede i vrhunskim rezultatom od 49 pogodaka u brzinskom izbijanju na tri pozicije. Kod domaćih tri pobjede upisao je Ivan Galić. Zrinjevac je na svom nastupu na Podvežici došao s namjerom da pobjedom ostane u igri za vodeću poziciju na kraju regularnog dijela natjecanja. Domaći Vargon bez obzira na težak raspored u posljednja tri kola pobjedom je nastojao ostati u igri za četvrtu poziciju koja vodi u Pulu. Na žalost Riječana Zrinjevac je lakše nego se očekivalo ostvario pobjedu od 19-7. Ovim porazom ekipa Vargona umanjila je svoje šanse u borbi za četvrtu poziciju. U Splitu zanimljiva situacija. Iako već otpisana Gorčina držala je u neizvjesnosti puno kvalitetniju ekipu Sokola oslabljenu nenastupanjem Ante Grančića. Tek je u posljednjem krugu igara ekipa Sokola osigurala pobjedu od 15-11. U Metkoviću u susretu dvije ekipe koje još gaje nadu da bi se mogli “ugurati u vlak za Pulu” i pobjeda Metkovića protiv Pazina. Susret je bio neizvjesan do posljednjeg kruga igara. Tri pobjede u posljednjem krugu igara za Metković značilo je konačnih 16-10. Kod ekipe Metkovića ponovno odličan mladi reprezentativac Luka Gašpar s tri pobjede.

Neizvjesnost kako za vrh tabele, tako i za četvrtu poziciju koja vodi u Pulu i dalje se nastavlja. Gotovo da više nema susreta koji nema neki značaj. U 16. kolu sve oči će biti uprte u Pulu gdje se sastaju Pula i Vargon, kao i u Pazin gdje nastupaju Pazin i Sokol Orbico.

Datum objave: 18.03.2019.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez