Uređenost terena i oprema

Postojećim propozicijama natjecanja definirani su tehnički uvjeti koje boćališta i ostala oprema (tepisi, semafori….) moraju zadovoljavati za nastup u Hrvatskim boćarskim ligama.

U prva 3. kola 1. i 2 HBL Povjerenici za suđenje i Povjerenici liga dobili su niz primjedbi od strane klubova (usmenih i pismenih u Izvješću s susreta) na uređenost i opremljenost pojedinih boćališta. Iako je tehničko stanje boćališta različito molim klubove da svoje boćalište pripreme na način da poštuju propozicije natjecanja HBS-a:

1. granulacija završnog sloja pijeska 0 do 4 mm, minimalno 2 mm pokretnog sloja (Propozicije lige čl 19),
2. osiguraju tepihe, boće cilj i prepreke, stalke i dr. sukladno propozicijama HBS-a (čl 21) i MTP,
3. zalijevanje terena prije početka susreta (nakon završetka treninga a prije početka službenog zagrijavanja) i prije početka 5 faze susreta.

Napominjem sucima i klubovima da na boćalištima koje ne zadovoljavaju ove uvjete nastup neće biti moguć dok domaćin susreta ne uskladi uvjete na s propozicijama i MTP.

Isto tako skrećem pažnju da za trening gostujućih ekipa (1 sat prije početka susreta) tereni moraju biti povućeni (a ne moraju biti zaliveni). Isto tako molim klubove i suce da zalijevanje terena bude obavljeno na način da svi tereni u potpunosti budu zaliveni kako bi igrači i publika mogli sudjelovati u susretu u pristojnim uvjetima (bez prašine) i kako bi spriječili moguće ozlijede igrača zbog proklizavanja uslijed „presuhih terena ili
blata na terenu“.

za Sportsku komisiju HBS-a
Denis Peršić

Datum objave: 02.11.2016.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez