Upisi 2023./2024. – Preliminarna rang lista

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo Odluku o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2023./2024. („Narodne novine“, broj: 55/23): https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2023_05_55_948.html .

Vezano uz upis učenika – sportaša u razredne odjele za sportaše u točki XIII. Odluke propisan je postupak prijave učenika koji se upisuju u odjele za sportaše u ljetnom i jesenskome upisnom roku.

Nakon dostavljenih nerangiranih liste kandidata,nacionalni sportski savezi provodi rangiranje kandidata na temelju kriterija sportske uspješnosti. Kriterije sportske uspješnosti za svaki pojedini sport autonomno utvrđuju odgovarajući nacionalni sportski savezi te ih objavljuju na svojim mrežnim stranicama i dostavljaju Ministarstvu.

HBS objavljuje na svojoj mrežnoj stranici popunjen Obrazac za kriterije sportske uspješnosti i preliminarnu rang-listu kandidata 19. lipnja 2023. kako bi kandidati mogli upozoriti na moguće pogreške prije objavljivanja konačne rang-liste 26. lipnja 2023.

PRELIMINARNA RANG LISTA:

Preliminarna rang lista kandidata

Kandidati svoje prigovore upućuju HBS-u koji po potrebi ispravlja rang-listu do 23. lipnja 2023.godine.

Konačna rang-listu na naslovnici mrežne stranice bit će objavljena 26. lipnja 2023.godine.

Datum objave: 19.06.2023.