Turnir mješovitih štafeta u Francuskoj

Hrvatski boćarski reprezentativci Ria Vojković (Labin) i Ivan Čorić (Naklice, Omiš) nastupit će u subotu, 11. rujna 2021.godine u francuskom Bruguieresu, samom predgrađu Toulousea, na najjačem svjetskom turniru u mješovitim štafetama.

Prvotno je bilo planirano da na ovogodišnjem turniru u Bruguieresu od hrvatskih reprezentativaca nastupe Vojković i Bruno Kraljić (Istra Poreč) kojima je to trebala biti glavna provjera pred SP koje će se od 13. do 18. rujna održati također u Francuskoj, u Martiguesu nedaleko Marseillea. No Kraljić se ovoga tjedan na završnim pripremama u riječkom boćarskom domu na Podvežici ozlijedio te je stručni stožer odlučio da preskoči turnir u Bruguieresu, a i dalje je upitan njegov nastup na SP-u.

Pored hrvatske štafete konkurenciju će u Bruguieresu činiti štafete Rusije, Švicarske, Slovenije, Maroka, Italije, Turske i Francuske. U prethodna dva izdanja turnira hrvatske štafete osvajale su druga mjesta, Carrolina Bajrić (Čavle ŠB) i Marin Ćubela (Biston, Baška Voda) 2018,, te Kraljić i Vojković 2019., a u oba finala bolje su bile francuske štafete.

Što se SP-a u Martiguesu tiče na završnim pripremama zbog privatnih razloga nije sudjelovao Mateo Načinović (Istra Poreč) te je mlađeseniorski izbornik Vjeko Matetić odlučio da će ga u sasavu reprezentacije zamijeniti Čorić.

(K.Klarić)

Datum objave: 10.09.2021.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez