Svjetsko seniorsko prvenstvo

S manjim kašnjenjem u Istanbulu na letu za Adanu Hrvatska delegacija doputovala je u Mersin gdje će se od 1. do 5. studenog 2022. godine održati Svjetsko prvenstvo u volo i raffa boćanju, drugo zajedničko nakon 2009. godine koje je bilo u Bevagni (Italija).

Sinoć je održan ždrijeb za volo, a ždrijeb za raffa održao se u danas. Hrvatski predstavnici imaju relativno povoljan ždrijeb. U disciplini par klasično nastupaju Marin Ćubela i prvi put za seniorsku reprezentaciju Karlo Šaban, u skupini su s predstavnicima USA i Latvije, a prvo kolo su slobodni.
U disciplini pojedinačno klasično Marin Ćubela je u skupini s Estonijom i Markom i ovdje je Marin prvo kolo slobodan. U disciplini bližanje i izbijanje u krug Pero Ćubela je u skupini s Alžirom i Crnom Gorom i on također u prvom kolu slobodan. Pero nastupa i u disciplini precizno izbijanje u kojem izbija pet igrača po seriji, u prvoj seriji Peri će protivnici biti predstavnici Japana, Slovenije, Francuske i Švicarske, a ukupno je prijavljeno 28 igrača. U brzinskom izbijanju Marino Miličević nastupa u 6. seriji (tri igrača po seriji) zajedno s predstavnicima Crne Gore i Alžira, a ukupno je prijavljeno 19 igrača. U štafetnom izbijanju Marino i Marin izbijaju u 5 seriji, a ukupno je prijavljeno 18 štafeta.

Protivnike ostalih igrača znati ćemo nakon što Sportska komisija FIB objavi predstavnike federacija po disciplinama. Za vrijeme održavanja  Svjetskog prvenstva u četvrtak 3. studenog bit će održana izborno/izvještajna Skupština Svjetske raffa organizacije (CBI), a u petak 4. studenog sjednica Izvršnog odbora F.I.B.

Datum objave: 01.11.2022.