Svjetsko prvenstvo za boćarice

Svečanim otvorenjem u nedjelju, 2. listopada navečer u Casablanci, Maroko počinje Svjetsko prvenstvo za boćarice koje će potrajati do petka 7. listopada,

Izbornik ženske boćarske reprezentacije Romano Grižančić predstavit će se na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Maroku. Sastav reprezentacije za SP  je sljedeći: Tanja Grubiša iz Bk Labin, Ivu Matijević (ex Vlahek) iz zagrebačkog Španskog, te sestre Carrolinu i Virginiu Bajrić iz Škole boćanja Čavle.

Grubiša će na prvenstvu debitirati u disciplini pojedinačno klasično, Matijević nastupiti u preciznom izbijanju, dok će nas zajedno predstavljati u parovima u kojima su aktualne europske viceprvakinje. Carrolinu Bajrić očekuje nastup u bližanju i izbijanju u krug, a Virginiu u brzinskom izbijanju, dok će zajedno nastupiti i u štafetnom izbijanju.

– Očekujem osvajanje barem jedne medalje. Hoćemo li uspjeti ostvariti taj cilj ovisiti će o dosta faktora, ždrijebu i suparnicama, konfiguraciji terene, ali i prilagodbi na okruženje koja nas u Maroku očekuje, a koje je svakako različito od naše svakodnevnice. U svakom slučaju, najvažnije je da naše boćarice u svakom nastupu pruže svoj maksimum pa ćemo vidjeti do kuda mogu stići, – rekao je uoči puta na SP izbornik Grižančić.

(K.K.)

Datum objave: 30.09.2016.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez