Svjetsko prvenstvo za boćarice

Iva Matijević (Špansko, Zagreb) je u prvoj izlučnoj seriji preciznog izbijanja ostvarila treći rezultat serije od 20 punata i time debelo nadmašila kvalifikacijsku normu za plasman u četvrtfinalnu seriju koja je iznosila 10 punata. Matijević u četvrtak, 6. listopada očekuje nastup u četvrtfinalnoj seriji u kojoj će se nadmetati 13 boćarica od kojih će se osam najboljih plasirati u polufinalnu seriju koja je na programu istoga dana.

Carrolina Bajrić (ŠB Čavle) je u 3. kolu natjecanja po skupinama bližanja i izbijanja u krug sa 20:2 pobijedila egipćanku Walaa Awadalla te time izborila nastup u repasažu za plasman u četvrtfinale u kojem joj je suparnica aktualna europska viceprvakinja slovenka Sara Jenčič.

Sestre Carrolina i Virginia Bajrić (ŠB Čavle) su u četvrtfinalu štafetnog izbijanja ostvarile šesti rezultat serije 33/52 te se nisu uspjele plasirati u polufinale zaključivši nastup na prvenstvu na 7. mjestu.

Virginia Bajrić nije se uspjela plasirati ni u polufinale brzinskog izbijanja nakon što je u četvrtfinalu ostvarila 7. rezultat serije 34/43 s čime je izjednačila hrvatski rekord.

Tanja Grubiša (Labin) i Iva Matijević su nakon ždrijeba saznale suparnice s kojima će se u četvrtak, 6. listopada ogledati u četvrtfinalu parova. Za plasman u polufinale suparnice su im čileanke Polito i Irisarri.

(K.Klarić)

Rezultati:

blizanje-i-izbijanje-u-krug-carrolina-bajric

brzinsko-izbijanje-virginia-bajric

parovi-klasicno-cetvrtfinale-grubisa-matijevic

pojedinacno-klasicno-cetvrt-finale-tanja-grubisa

precizno-izbijanje-2-faza-iva-matijevic

stafeta-sestre-bajric

Datum objave: 06.10.2016.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez