Svjetsko prvenstvo za boćarice

Tanja Grubiša (Labin) i Iva Matijević (Špansko, Zagreb) su u 2. kolu natjecanja po skupinama u parovima sa 13:1 pobjedile Marokanke El Alaoui i Targhaoui, inače brončane sa zadnjeg SP-a od prije dvije godine iz francuskog Macona, te su se plasirale u četvrtfinale koje je na programu u četvrtak, 6. listopada

Virginia Bajrić je u osmini finala brzinskog izbijanja ostvarila sedmi rezultat serije 27/41 te se plasirale u četvrtfinale koje je na programu u srijedu, 5. listopada. Najbolje su u osmini finala sa po 42 pogotka bile kineskinja Yang Wang i aktualna svjetska rekorderka i prvakinja, francuskinja Barbara Barthet.

Grubiša je u 2. kolu natjecanja po skupinama discipline pojedinačno klasično izgubila od španjolke Cristine Soler 13:7 te će u srijedu, 5. listopada u repasažu igrati protiv japanke Masako Araki.

Carrolina Bajrić je u natjecanju po skupinama bližanja i izbijanja u krug u 1. kolu sa 20:15 poražena od kineskinje Xiping Cheng, dok je u 2. kolu savladala sudanku Daliu 23:8. Carrolina će u srijedu, 5. listopada u 3. kolu igrati sa egipćankom Walaa Awadalla, a u slučaju pobjede očekuje je i nastup u repasažu.

(K.Klarić)

Datum objave: 05.10.2016.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez