Svjetsko prvenstvo za boćarice

Hrvatske boćarske reprezentativke uspješno su otvorile svoje nastupe na Svjetskom prvenstvu koje se do petka, 7. listopada održava u Casablanci.

Tanja Grubiša (Labin) i Iva Matijević (Špansko, Zagreb) su u 1. kolu natjecanja po skupinama u parovima pobijedile Brazilke Schulz De Quadri i Tonkio Sebenallo 13:2, a u 2. kolu, koje je na programu u utorak, 4. listopada, ih u susretu za izravan plasman u četvrtfinale očekuje ogled sa Marokankama Lefhal El Alaoui i Targhaoui.

Grubiša je uspješno debitirala i u disciplini pojedinačno klasično pobjedivši u 1. kolu sa 13:4 Sudanku Salmu. U susretu 2. kola za izravan plasman u četvrtfinale u utorak, 4. listopada je očekuje susret sa Španjolskom Cristinom Soler.

Sestre Carrolina i Virginia Barjić (Škola boćanja Čavle) su u izlučnoj seriji štafetnog izbijanja ostvarile osmi rezultat serije 21/50, a najbolje su bile Kineskinje Wang i Cheng s rezultatom 51/54 što je svega pogodak manje od svjetskog rekorda. Sestre Bajrić u utorak, 4. listopada očekuje nastup u osmini finala.

Virginia Bajrić je u izlučnoj seriji brzinskog izbijanja ostvarila šesti rezultat serijie 28/41, a najbolja je bila Kineskinja Yang Wang s rezultatom 44/46 što je također svega pogodak manje od svjetskog rekorda. Virginiu također danas očekuje nastup u osmini finala.

(K.Klarić)

Datum objave: 04.10.2016.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez