Svjetsko juniorsko prvenstvo u raffa boćanju

Hrvatska juniorska raffa reprezentacija u sastavu Ana Juginović i Roko Velić predvođeni izbornikom Josipom Bulićem nastupa na SP U-18 koje se od 20. – 25. rujna 2022.godine održava u Rimu.

U hrvatskoj delegaciji u Rimu su i Denis Peršić, predsjednik Saveza te Tomislav Ćurko, u svojstvu predsjednika Europske boćarske federacije gdje će sudjelovati na Kongresu CBI. Ana Juginović i Roko Velić nastupit će u muškoj i ženskoj konkurenciji u disiplinama pojedinac i precizno izbijanje, te u mješovitom paru. Na Svjetskom prvenstvu natječu se sportaši i sportašice iz 20 zemalja.

U pojedincu trema prvog nastupa na velikim natjecanjima rezultirala je slabijim rezultatima od očekivanog u muškoj konkurenciji, Roko Velić poražen od libijskog predstavnika 12-2, Ana Juginović otvorila pobjedom 9-7 protiv alžirske predstavnice. No, zato je mješoviti par pobjedama protiv Malezije (12-1) i Argentine (7-6) ostvario plasman u četvrfinale.

U 2.kolu pojedinačno klasično Roko Velić je u napetoj završnici poražen sa 7-6 od argentinskog predstavnika i izgubio šansu za plasman u četvrtfinale.
Ana Juginović nakon pobjede protiv alžirske predstavnice (9-7) i poraza od Argentine (12-2) u četvrtak nastupa protiv  predstavnice San Marina za plasman u četvrtfinale.
U četvrtak, 22.9. popodne je na rasporedu i 1. serija preciznog izbijanja.

Natjecanja možete pratiti na:

https://youtu.be/HPPwHg7aSvE

 

 

Galerije

Raffa SP U18, Rim 2022. - otvaranje

Datum objave: 22.09.2022.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez