SUPER 8 za boćarice

Nova natjecateljska godina započinje turnirom SUPER 8 za boćarice.

Na turniru SUPER 8 nastupit će 8 najboljih hrvatskih boćarica koje su pravo nastupa ostvarile kao prvakinje Hrvatske u pojedinačnim disciplinama (pojedinačno klasično, bližanje i izbijanje u krug, precizno i brzinsko izbijanje) te boćarice koje su ostvarile zapažene rezultate.

Turnir će se održat u nedjelju 9. siječnja 2022.godine u Boćarskom domu Slavko Stanić u Kastvu s početkom od 8:30 sati.

Na turniru će nastuputi najbolje hrvatske boćarice:

NIVES JELOVICA,  BK LABIN
RIA VOJKOVIĆ, BK LABIN
DORA FUĆAK, BK ČAVLE ŠB
CARROLINA BAJRIĆ,  BK ČAVLE ŠB
IRA NIMČEVIĆ, BK ČAVLE ŠB
ROBERTA PETROVIĆ, BK ČAVLE ŠB
DOLORES VLAŠE, BK KASTAV
NIKOL MARELJA BOŠNJAK NA PRIJEDLOG PREDSJEDNIKA SK HBS-a

Igračica Nikol Marelja-Bošnjak osvojila je titulu prvakinje Hrvatske u discipini precizno izbijanje u 2020. godini, no zbog neodržavanja turnira te godine pozvana je da sudjeluje na ovogodišnjem turniru na prijedlog predsjednika Sportske komisije HBS-a.

Sistem natjecanja po disciplinama:

  1. pojedinačno kl. – do 13 punata ili na 8 tura igre (nema vremenskog ograničenja, svako izbijanje bulina za tzv. spas, protivnici se dodjeljuje jedan punat) na ispadanja, nema neriješenog rezultat.
  2. brzinsko izbijanje – na 5 min, tri pozicije, prva u toj discipline je koja ima najveći zbroj pogodaka iz dvije serije. U slučaju jednakosti bolja je ona koja ima bolji rezultat u seriji (bilo kojoj), u slučaju i te jednakosti, raspucavanje na 1 min.
  3. bližanje i izbijanje u krug – 8 tura igre. Odmah je faza ispadanja, nema neriješenog rezultata.
  4. precizno izbijanje – zbroj dviju serija dobiva se pobjednicu. U slučaju istog zbroja, pobjednica je ona koja ima bolju seriju (bilo koju). U slučaju i te jednakosti, raspucavanje do zlatnog pogotka.

 

Datum objave: 03.01.2022.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez