Štafeta Luke Faragune i Darijana Živolića obilježila 12.kolo 1.HBL-e

Susreti 12. kola 1. HBL-e koji su odigrani 23.2.2019. nisu donijeli ništa novog na vrhu prvenstvene ljestvice. Četiri prvoplasirane ekipe zabilježile su pobjede tako da je poredak na vrhu tablice ostao isti. Osim Zrinjevca koji je s 22-4 uvjerljivo u gostima savladao već otpisanu Gorčinu ostali lideri su ne baš tako lagano osvojili bodove u […]

Susreti 12. kola 1. HBL-e koji su odigrani 23.2.2019. nisu donijeli ništa novog na vrhu prvenstvene ljestvice. Četiri prvoplasirane ekipe zabilježile su pobjede tako da je poredak na vrhu tablice ostao isti. Osim Zrinjevca koji je s 22-4 uvjerljivo u gostima savladao već otpisanu Gorčinu ostali lideri su ne baš tako lagano osvojili bodove u domaćim susretima. Najteži zadatak imao je BK Biston Brela koji je, oslabljen za neigranje kažnjenih Maria Grančića i Matejasa Jozipovića, sa 16-10 savladao u posljednje vrijeme solidne Metkovčane. Kod domaćih maksimalni učinak Matijasa Grančića s tri pobjede. U Poreču BK Sokol ekipa s puno “zvučnih imena” hvatao je jedan od posljednjih vlakova za finalni turnir u Puli. U zadnji krug igara ušlo se je s rezultatom 8-10 i nadom gostiju da će se priključiti vodećoj četvorci. Međutim BK Istra još jednom je suvereno sa sve četri pobjede u posljednjem krugu igara pokazala zašto je trenutno vodeća na ljestvici.

Najlakši zadatak je prividno imala BK Pula. Pazin lišen brige borbe za opstanak, a i borbe za vrh tablice, pružio je solidnu partiju u Puli te je usprkos odličnim brzinskim izvedbama Puljana držao gotovo do kraja rezultat u neizvjesnosti. Odlična igra Darijana Živolića s tri pobjede i odličnim rezultatom  u brzinskim disciplinama (44/51 u brzinskom i 31/31 u štafetnom izbijanju). Uz konstantnog Petra Barliana dobra izvedba Benjamina Guština u s dvije pobjede i jednim remijem i “zlatnim” pogotkom bulina na isteku vremena u drugom krugu igara. Zrinjevac i Vargon su kod nemotiviranih Gorčine i Lovrana slavili uvjerljive pobjede s 4-22 i 6-20. Posljednji zaostali susret 10. kola između domaćih Biston Brela i Zrinjevca u dobro ispunjenoj dvorani u Bastu, s povratnicima u sastav Biston Brela Mariom Grančićem i Matejasom Jozipovićem, lakše nego su očekivali vrtlari riješili u svoju korist. S 8:0 na otvaranju BK Zrinjevac je odmah dao domaćinu do znanja zašto je došao u Bast. Konačni rezultat od 17-9 u korist Zrinjevca realan je u odnosu na prikazanu  igru. Ovom pobjedom  Zrinjevac se bodovno izjednačio s vodećom Istrom. Sljedeće 13. kolo, koje je na rasporedu 2.3.2019., derbi kola igraju u još jednom istarskom susretu vodeća Istra Poreč i Pula. Istra će svakako nastojati uzvratiti Puli za poraz od 18:8 koji joj je Pula nanijela još u 4. kolu, a samim time ostati u borbi s Zrinjevcom za vodeću poziciju na tablici. Pažnju privlači i dalmatinski derbi između Sokol Orbica i Biston Brela. Sokol porazom gotovo sigurno otpada u borbi za finalni turnir, dok bi pobjedom  uhvatio priključak s Bistonom u borbi za četvrtu poziciju i učinio završnicu 1. HBL-e neizvjesnu do kraja regularnog dijela natjecanja. U prikrajku vreba i čeka kiks vodećih kasno probuđeni Vargon s izbornikom svih izbornika Čedom Vukelićem i  koji se nada da bi s nekoliko odličnih gostujućih pobjeda u zadnji tren mogao uskočiti u vlak koji vodi u Pulu.

(D.Peršić)

Datum objave: 25.02.2019.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez