SP u Mersinu – 2 zlata za Hrvatsku, ukupno 5 medalja!

Marin Ćubela i Karlo Šaban su pobjedom 13-5 protiv talijanskog para Gratapaglia/Nari osvojili drugu zlatnu medalju za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u volo raffa boćanju koje se od 1. – 5.studenog održava u turskom Mersinu.

Protiv vrhunske izvedbe naših reprezentativaca odličan talijanski par nije imao u ovom finalu velike šanse.

Pero Ćubela osvojio je zlatnu medalju u disciplini bližanje i izbijanje u krug. U jutarnjim satima zadnjeg dana natjecanja, Pero je u uzbudljivoj završnici igre nakon dodatnih dva bacanja savladao Slovenca Dejana Tonejca s 25-24.

Marino Milićević osvojio je brončanu medalju u brzinskom izbijanju. Bolji od Marina u polufinalu  bio je Francuz Chirat s rezultatom 49-47.
Marin Ćubela osvojio je brončanu medalju u pojedincu. Bolji od njega u polufinalu bio je Slovenac Erik Čeh s rezultatom 13-5.

Hrvatska reprezentacija je s dvije zlatne i dvije brončane medalje jedna od najuspješnijih nacija na ovom Svjetskom prvenstvu u volo specijalnosti.

Zajedno s brončanom medaljom Ane Juginović u preciznom izbijanju u specijalnosti raffa hrvatska delegacija se s 5 osvojenih medalja vraća u nedjelju u Zagreb gdje je očekivani dolazak avionom u 8 sati ujutro.

Datum objave: 05.11.2022.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez