SP u Maroku: Svi hrvatski reprezentativci i dalje u igri za medalje

Plasiravši se u četvrtfinale brzinskog izbijanja Leo Brnić je od hrvatskih boćarskih reprezentativaca stigao najbliže medalji na SP-u što se ovoga tjedna održava u Casablanci. Brnić je u osmini finala ostvario rezultat 43/48 što je bio treći rezultat serije, i više nego dovoljan za plasman među osam najboljih. Bolji od Brnića u osmini finala su […]

Plasiravši se u četvrtfinale brzinskog izbijanja Leo Brnić je od hrvatskih boćarskih reprezentativaca stigao najbliže medalji na SP-u što se ovoga tjedna održava u Casablanci. Brnić je u osmini finala ostvario rezultat 43/48 što je bio treći rezultat serije, i više nego dovoljan za plasman među osam najboljih. Bolji od Brnića u osmini finala su bili Francuz Abelfo (46/50) i Talijan Roggero (45/49), dok je Slovenac Petrič ostvario isti boj pogodaka kao i naš reprezentativac (43/49).

Marko Beaković se nakon prve izlučne serije preciznog izbijanja plasirao u četvrtfinalnu seriju. Kvalifikacijska norma za daljnju fazu natjecanja iznosila je 14 punata, a Beaković ju je premašio ostvarivši rezultat od 17 punata. Nakon prve serije izbijanja u daljnju fazu natjecanja plasiralo se 11 boćara među kojima i većina koji konkuriraju za medalje. Najbolji je bio aktualni svjetski prvak Gregory Chirat sa 27 punta, a natjecanje između ostalih nastavljaju i nekadašnji svjetski i europski prvak u ovoj disciplini Slovenac Davor Janžič (26), Talijan Daniele Grosso (25) i aktualni europski prvak Crnogorac Miroslav Petković (20).

Alen Guštin i Marko Beković su u natjecanju po skupinama parova ostvarili i drugu pobjedu savladavši sa glatkih 13:0 Laugiera i Peyreta iz Monaka te su se plasirali u osminu finala koja je na programu u petak, 22. rujna 2017.

Guštinu i Beakoviću, te već ranije plasiranima Marinu Milićeviću i Leu Brniću u štafetnom izbijanju i Tomislavu Kolobariću u bližanju i izbijanju u krug, u osmini finala se pridružio i Pero Ćubela koji je u 3. kolu natjecanja po skupinama discipline pojedinačno klasično sa 13:4 pobijedio Libanonca Bascira El Hariria koji ima i hrvatskih korijena s obzirom na to da mu je majka iz okolice Klane.

U četvrtak, 21. rujna, četvrtog dana natjecanja na SP-u Brnić će nastupiti u četvrtfinalu brzinskog izbijanja (11 sati), Ćubelu očekuje nastup u osmini finala disciplina pojedinačno klasično (u 10 sati) protiv Nikole Mikulića iz Bosne i Hercegovine, a Kolobarića osmina finala krugova (u 17.15 sati) za koje će se ždrijeb tek održati, dok će Beaković nastupiti u četvrtfinalnoj seriji preciznog izbijanja (u 15.30 sati).

(Kristijan Klarić, Istarski boćarski savez)

Rezultati i raspored prvenst

Brzinsko izbijanje

Precizno izbijanje

Pojedinačno klasično

Bližanje i izbijanje u krug

Parovi

Štafetno izbijanje

 

Novi raspored

 

Satnica je navedena po lokalnom vremenu u Maroku.

Maroko je u vremenskoj zoni sat vremena iza Hrvatske (kada ja u Maroku 12 sati u Hrvatskoj je 13 sati)

Izravan prijenos događanja na prvenstvu na mrežnim stranicama možete pratiti na sljedećim linkovima:

http://www.fiboules.org/page/mondial-seniors-casablanca-174.html

https://www.dailymotion.com/video/x334t5t

http://www.sport-boules-diffusion.com/p/direct.html

Datum objave: 20.09.2017.
Autor: KristijanKlarić