SP u Maroku: Najmanje dvije bronce za hrvatske reprezentativce

Očekivanim plasmanom u polufinale brzinskog izbijanja Leo Brnić je prvi od hrvatskih boćarskih reprezentativaca osigurao najmanje brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu koje se ovoga tjedna održava u Casablanci. Aktualni europski prvak i svjetski viceprvak je u četvrtfinalnalu ostvario najbolji rezultat serije od 42 pogotka iz 48 izbačaja, a jednak broj pogodaka imao je i nekadašnji član Trio Buzeta, Slovenac Anže Petrič (42/49).

Uz Brnića i Petriča u petak, 22. rujna 2017. godine će se za ulazak u finale nadmetati i Talijan Mauro Roggero, te Francuz Guillaume Abelfo. No, aktualni svjetski prvak i rekorder Abelfo se kroz ušicu igle provukao u polufinale za koje je morao odraditi čak tri dodatne serije izbijanja. Naime, nakon temeljne serije četvrtfinala Abelfo, te Kinez Panpan Li i Turčin Ali Asker Recep imali su jedan broj od 39 pogodaka i morali su u dodatno razigravanje za jedno mjesto u polufinalu. Nakon prve dodatne serije od 2,5 minute Abelfo i Li su pogodili po 22 boće, a otpao je Recep sa 18 pogodaka. U novoj dodanoj seriji od minue izbijanja Abelfo i Li su ponovno imali identičan rezultat od po 10 pogodaka. Tako je pitanje zadnjeg polufinaliste riješeno tek nakon novog dodatnog izbijanja od minute u kojoj je Francuz pogodio 11, a Kinez 7 boća.

Plasmanom u polufinale zajedno s Marinom Milićevićem s kojim i brani naslov svjetskog prvaka Brnić je osigurao i drugo najmanje brončano odličje, u štafetnom izbijanju. Milićević i Brnić su u četvrtfinalu ostvarili treći rezultat serije od 52 pogotka iz 58 izbačaja. U polufinale su se s najboljim rezultatom serije plasirali i aktualni europski prvaci Francuzi Guillaume Abelfo i Alexandre Chirat (54/60), Talijani braća Matteo i Simone Mana (53/61) i Slovenci Anže Petrič i Gregor Oprešnik (51/57).

Pero Ćubela plasirao se u četvrtfinale u disciplini pojedinačno klasično, a u  osmini finala je, za razliku od natjecanja po skupinama, konačno dobio jačeg suparnika, Nikolu Mikulića iz Bosne i Hercegovine protiv koga je naš mladi reprezentativac bio vrlo uvjerljiv dobivši susret sa 13:3.

Tomislav Kolobarić također je u bližanju i izbijanju u krug stigao do četvrtfinala nakon što je u osmini finala sa 24:21 pobijedio Turčina Rüstema Hamdia.

Marko Beaković se plasirao u polufinalnu skupinu, među osam najboljih u preciznom izbijanju nakon što je u četvrtfinalnoj skupini ostvario vrlo dobar rezultat od 23 punta, odnosno za šest punata popravio svoj rezultat ostvaren u izlučnoj seriji.

U petak, 22. rujna 2017., petog dana natjecanja na SP-u, Alena Guština i Marka Beakovića očekuje nastup u osmini finala (9.30 sati), a budu li uspješni i u četvrtfinalu (15.30 sati) parova. Ćubelin suparnik u pojedinačnom četvrtfinalu (11.45 sati) će biti Čileanac Rodolfo Galvez, osvajač brončanog odličja na zadnjem SP-u prije dvije godine u Rijeci, a bude li naš reprezentativac uspješan zaigrati će i u polufinalu (21.30 sati). Istovremeno kada i Ćubela pojedinačno četvrtfinale krugova igrati će i Kolobarić a za suparnika će imati aktualnog svjetskog viceprvaka Crnogorca Miroslava Petkovića. Bude li uspješan i Kolobarića čeka polufinale (21.30 sati). Brnić će nastupitu u polufinalu brzinskog izbijanja (13.30 sati), Milićević i Brnić u polufinalu štafeta (18 sati), a Beaković u polufinalnoj skupini preciznog izbijanja (19 sati).

(Kristijan Klarić, Istarski boćarski savez)

Rezultati i novi raspored:

Štafetno izbijanje

Brzinsko izbijanje

Precizno izbijanje

Bližanje i izbijanje u krug

Pojedinačno klasično

Parovi

 

Novi raspored

Satnica je navedena po lokalnom vremenu u Maroku.

Maroko je u vremenskoj zoni sat vremena iza Hrvatske (kada ja u Maroku 12 sati u Hrvatskoj je 13 sati)

Izravan prijenos događanja na prvenstvu na mrežnim stranicama možete pratiti na sljedećim linkovima:

http://www.fiboules.org/page/mondial-seniors-casablanca-174.html

https://www.dailymotion.com/video/x334t5t

http://www.sport-boules-diffusion.com/p/direct.html

Datum objave: 21.09.2017.
Autor: KristijanKlarić