SP u Maroku: Ćubela i Kolobarić startali pobjedama

Pero Ćubela i Tomislav Kolobarić startali su pobjedama u natjecanja po skupinama disciplina pojedinačno klasično i bližanje i izbijanje u krug na Svjetskom prvenstvu koje se od 18. do 23. rujna održava u marokanskoj Casablanci. Ćubela u 1. kolu pojedinačnog natjecanja gotovo da nije imao ni blaži trening s obzirom na to da je za […]

Pero Ćubela i Tomislav Kolobarić startali su pobjedama u natjecanja po skupinama disciplina pojedinačno klasično i bližanje i izbijanje u krug na Svjetskom prvenstvu koje se od 18. do 23. rujna održava u marokanskoj Casablanci.

Ćubela u 1. kolu pojedinačnog natjecanja gotovo da nije imao ni blaži trening s obzirom na to da je za suparnika imao Salaha Obaija iz Sudana kojeg je za svega 37 minuta igre dobio s glatkih 13:0. Kolobarić je pak u 1. kolu krugova sa 22:15 pobjedio Ćubelu, ali naravno, ne svoga reprezentativnog suigrača, već Perinog godinu dana starijeg brata Branka, reprezentativca Bosne i Hercegovine, inače boćara omiške Gorčine.

[slika1]

U utorak, 19. rujna 2017. drugog natjecateljskog dana na SP-u svoj će prvi nastup u natjecanju po skupinama od hrvatskih reprezentativaca ostvariti Alen Guštin i Marko Beaković u parovima. Kolobarićev suparnik u 2. kolu krugova u susretu za izravan plasman u osminu finala će biti Čileanac Franco Barbano koji je u 1. kolu sa uvjerljivih 24:4 savladao Nigerijca Amadoua Doka Daoura. Ćubelin suparnik u 2. kolu pojedinačnog natjecanja će biti Njemac Gino Rinaldo koji je u 1. kolu bio slobodan. Lea Brnića očekuje nastup u izlučnoj seriji brzinskog izbijanja, dok će Beaković nastupiti u prvoj izlučnoj seriji preciznog izbijanja, a da bi se plasirao u četvrtfinalnu seriju mora ostvariti kvalifikacijsku normu od 14 punata.

(Kristijan Klarić, Istarski boćarski savez)

Rezultati i novi raspored prvenstva

Pojedinačno

Krugovi

Parovi

Novi raspored

 

Satnica je navedena po lokalnom vremenu u Maroku.

Maroko je u vremenskoj zoni sat vremena iza Hrvatske (kada ja u Maroku 12 sati u Hrvatskoj je 13 sati)

Izravan prijenos događanja na prvenstvu na mrežnim stranicama možete pratiti na sljedećim linkovima:

http://www.fiboules.org/page/mondial-seniors-casablanca-174.html

https://www.dailymotion.com/video/x334t5t

http://www.sport-boules-diffusion.com/p/direct.html

Datum objave: 19.09.2017.
Autor: KristijanKlarić