Sjednica Izvršnog odbora Svjetske boćarske federacije (FIB)

Na video sjednici IO-a FIB održanoj 20.ožujka usvojen je kalendar natjecanja za 2021.godinu, potvrđeni su prijedlozi promjena Međunarodnog tehničkog pravilnika za usvajanje na Kongresu, potvrđeni međunarodni suci za 2021.
Neke od najvažnijih odluka:

1. Svjetsko prvenstvo za mlade igrat će se u francuskom Martiguesu 14.-19.9.2021.godine
• U kategoriji U18 titule će se dijeliti u disciplinama: par klasično, pojedinačno klasično, precizno izbijanje i štafetno izbijanje
• U kategoriji U23 titule će se dijeliti u disciplinama: par klasično, pojedinačno klasično, precizno izbijanje i brzinsko izbijanje (na 3 pozicije)
• Na istom natjecanju nastupit će i seniori u brzinskom izbijanju na 3 pozicije kao i seniorska mješovita štafeta
• Tijekom SP u Martiguesu održat će se izborni kongres u FIB za razdoblje od 2021.-2025.godine
2. Svjetsko prvenstvo za boćarice održat će se u talijanskom Alassiu 12.-17.10.2021.godine. Boćarice će nastupiti u sljedećim disciplinama:
• Par klasično
• Pojedinačno klasično
• Precizno izbijanje
• Štafetno izbijanje
• Brzinsko izbijanje
3. Na ovom svjetskom prvenstvu podijelit će se po prvi put i titula svjetskih prvaka u disciplini „mješoviti par klasično“
4. Na istom mjestu i u isto vrijeme (Alassio) održat će se i svjetsko prvenstvo za seniore u disciplinama par klasično i pojedinačno klasično.
Nakon „sušne“ 2020. godine u kojoj se zbog pandemijske situacije nisu održala međunarodna natjecanja u 2021. godini FIB se nada da će ovakvom organizacijom svjetskih prvenstva osigurati održavanje natjecanje u kojim će se podijeliti:
• za boćarice: 7 titula
• za mlade: 8 titula (4 U18 i 4 U23)
• za seniore: 5 titula
Iako trenutna sanitarna situacija nije sjajna FIB se nada da će uz poboljšanje pandemijske situacije do jeseni biti moguće i održavanje ovih svjetskih prvenstva kako je planirano. Posebna sjednica bit će održana radi pripreme i organizacije provođenja mjera, odnosno određivanja sanitarnog protokola kako bi svi sudionici svjetskih prvenstava u sigurnom zdravstvenom okruženju sudjelovali na natjecanjima.
(D.Peršić)

Datum objave: 22.03.2021.