Seniorski petoboj u Pazinu

Nakon lanjskog boćarskog petoboja reprezentacija Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine te Srbije u crnogorskom Tivtu ovogodišnja boćarska karavana stiže u Pazin gdje će se od 16. do 19. kolovoza 2018. godine održati petoboj nacija posvećen dvojici preminulih boćarskih velikana – Pazincu Aleksandru Anzuru i Francuzu Brunu Alphonseu Lagieru.

Bit će to prilika hrvatskoj reprezentaciji za obranom prošlogodišnjeg naslova te možda i peti naslov turnira zaredom. Reprezentaciju će  predvoditi izbornik Jure Maglić, nastup u Pazinu bit će dobra provjera uoči ovogodišnjeg najvažnijeg seniorskog natjecanja, a to je Europsko prvenstvo u Italiji krajem rujna. Pomoćnik izborniku bit će Valter Ivančić, a odabrani igrači su: Alen Guštin, Pero i Marin Ćubelu, Marino Miličević, Darijan Živolić, Igor Hajsek, Nenad Tadić i Tomislav Kolobarić. Petoboj nacija započinje u četvrtak navečer kada se u hotelu Lovac planira održati ždrijeb utakmica s početkom u 20 sati. Prvo kolo započet će u petak u 9 sati ujutro na vanjskim terenima Boćarskog centra Aleksandar Anzur dok će drugo kolo krenuti u 16 sati. Svečana ceremonija otvaranja predviđena je za 18 sati, kada se očekuje i kraći kulturno-umjetnički program te se kasnije nastavlja s odigravanjem drugog kola. Treće kolu je na rasporedu u subotu s početkom u 9 sati, a četvrto istog dana u 16 sati. Posljednje kolo u planu je za nedjelju za 9 sati, a u 13 sati slijedi zajednički ručak svih sudionika i proglašenje pobjednika. U slučaju kiše, natjecanja će se odvijati u boćarskoj dvorani.
Organizator natjecanja je Zajednica sportskih udruga Grada Pazina, dok su pokrovitelji Međunarodna boćarska federacija, Europska boćarska federacija, Hrvatski boćarski savez, Istarski boćarski savez, Savez sportova Istarske županije, tvrtka Pazin Sport, Boćarski savez Garda Pazina, Grad Pazin te brojni ostali sponzori i donatori.

SATNICA NATJECANJA PETOBOJA NACIJA PAZIN, 17.-19.08.2018.

Link za live prijenos manifestacije Petoboja:  https://youtu.be/Gf5QuVtUklA
Osim na youtube stranici , paralelno će biti stream i na FB stranici Velike Nagrade Pazina.

 

Datum objave: 16.08.2018.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez