Seminar o rodnoj ravnopravnosti

Zagreb, 2. listopada 2017. – Komisija za ravnopravnost spolova u sportu Hrvatskog olimpijskog odbora i Zajednica športova Karlovačke županije organiziraju u Karlovcu, 5. listopada 2017. u 10 sati u prostorijama Slatkovodnog akvarija Aquatika, osmi seminar za koordinatorice za ravnopravnost spolova u sportu, a pod naslovom „Muškarci i rodna ravnopravnost u sportu: pomoć ili prepreka“.

Uvod u seminar dat će predsjednica Komisije ujedno dopredsjednica HOO-a Morana Paliković Gruden, s temom “Rodna ravnopravnost – prava šansa za sportašice i sportaše”.

Teme seminara su mogućnosti i ograničenja sportskog djelovanja žena koje će izložiti Sanda Čorak i Snježana Boranić Živoder iz Insitututa za turizam te korporativno okruženje sportašice u viđenju Ratka Cvetnića. O tome što treneri misle o ženama u sportu te kakav je položaj trenera i trenerica, govorit će Branka Matković s Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Gordana Borko predstavnica HOO-a ujedno i tajnica Komisije.

O umijećima suradnje na ovom području te kakva su iskustva u rodnoj ravnopravnost obaju spolova, govorit će vrhunske hrvatske sportašice, sadašnje i bivše , te sportske dužnosnice i dužnosnici među kojima su Iva Radoš (Hrvatski taekwondo savez), Danira Bilić (Hrvatski košarkaški savez) Nikša Savin (Ženski vaterpolo klub Bura) Lidija Bojić Ćaćić (Hrvatski rukometni savez), Marina Capan (Zajednica športova Karlovačke županije)

Prigodnim riječima, sudionicima seminara obratit će se u ime HOO-a glavni tajnik Josip Čop, Zajednice športova Karlovačke županije, predsjednik Želimir Feitl, Karlovačke županije, zamjenica župana Vesna Hajsan – Dolinar, te Grada Karlovca voditeljica Odsjeka za kulturu, odgoj i obrazovanje Renata Kučan.

izvor: hoo/rj

Datum objave: 04.10.2017.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez