Rezultati Klana Boce Open

Završeno je 24. izdanje međunarodnog boćarskog turnira parova „BOĆE OPEN KLANA 2019.” uvrštenog u kalendar Svjetske boćarske federacije F.I.B., koje se održavalo od 19.-21.07.2019. na boćalištima u Klani, Studeni, Škalnici, Marčeljima, Viškovu, Marinićima, Kastvu i Zametu, a u organizaciji boćarskog kluba Sv.Rok-Klana. Ukupno se prijavilo 69 muških, 14 ženskih i 16 juniorskih parova.

Slovenci Davor Janžič i Dean Tonejc pobjednici su muškog izdanja turnira pobijedivši u dramatičnoj završnici talijanski par  Fabio i Alex Zoia rezultatom 5:4. U posljednjoj turi igre, nakon isteka vremena, talijanski par imao je prigodu za izjednačenje i odlazak u dodatnu butadu s neponištivim balinom, ali slovenski par odlučuje se na pucanje balina. Janžić pogađa balina za konačnu pobjedu i njegov sedmi naslov na ovom turniru, dok je Tonejcu ovo četvrti uzastopni naslov. Treće mjesto osvojili su braća Pero i Marin Ćubela.

Ni u ženskom dijelu turnira nije bilo ništa manje dramatičnije u finalnom dvoboju. Tamo su se susrele prošlogodišnje osvajačice turnira Tanja Grubiša i Nives Jelovica i vrlo dobro raspoložen talijanski par Milena Toffolo i Silvia Dionisio. Nakon redovnog dijela utakmice na semaforu je pisalo 7:7 što je značilo igranje dodatne ture igre – butade s neponištivim balinom. Pobjednice je doslovno odlučila posljednja boća Tanje Grubiše koja je vrhunskim bližanjem oduzela punat talijankama. Konačni rezultat glasio je 8:7 za par Jelovica – Grubiša. Treće mjesto osvojile su Ria Vojković i Ira Nimčević.

Muški juniorski parovi do 18 godina prvi su, u petak, počeli natjecanje i okončali sutradan ujutro.

Pobjednici su postali Slovenci Povh i Štremfelj pobjedom 13:10 nad našim parom Đordanom Ferencom – Lukom Jozipovićem, dok su III mjesto osvojili Filip Klarić i Fran Jakominić svladavši Riu Vojković i Filipa Matijašića rezultatom 13:5.

Posebna priznanja uručena su Draganu Vlaše, Slobodanu Marelji-Bošnjaku i Dinu Blečiću koji svojim doprinosom, u ulozi sudaca na turniru, već godinama pomažu ovu manifestaciju. Pehare, medalje i novčane nagrade finalistima je uručila načelnica općine Klana Željka Šarčević Grgić.

(izvor: PGŽ)

Galerije

Boce Klana Open 2019

Datum objave: 22.07.2019.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez