Razvoj dvojne karijere sportaša

U ponedjeljak 9. svibnja 2022. godine u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin održan je okrugli stol s temom „Perspektive i mogućnosti za razvoj dvojne karijere sporaša koji su završili sportsku karijeru“.

HOO je na jednom mjestu okupio predstavnike obrazovnih institucija koji aktivno rade sa sportašima, predstavnike nacionalnih i lokalnih tijela, sportske saveze, sportaše i druge dionike sporta koji doprinose razvoju karijere sportaša s ciljem poticanja dijaloga i promicanja mogućnosti razvoja dvojne karijere i zapošljavnja sportaša.

Nakon pozdravne riječi moderatora Jure Ozmeca i uvodnika dopredsjednice HOO-a Morane Paliković Gruden otvorena je diskusija u kojoj su sudjelovali državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak, načelnica Sektora za potporu sustavu sporta i zdravstveno usmjereno tjelesno vježbanje u Ministarstvu turizma i sporta Martina Jeričević, glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač, dekan Kineziološkog fakulteta Tomislav Krističević, glavni tajnik Sportskog saveza grada Zagreba Tomislav Stojak, predstavnica Ministarstva rada, mirovinskog sustava i socijalne politike Irena Bačelić, kao i predstavnici partnerskih obrazovnih ustanova – Gordana Nikolić (Visoka poslovna škola PAR), Sanda Gale (Sportsko učilište PESG), Stipe Perišić (Športska gimnazija Zagreb) i  proslavljena olimpijka Snježana Pejčić, odnedavno voditeljica HOO-ova Karijernog centra sportaša.

Izlaganja na Okruglom stolu pratili su i Filip Matijašić, predsjednik Komisije sportaša HBS-a i Jadran Grančić, obojica igrači BK Zrinjevac i vrijedni studenti (na fotografiji sa Sinišom Krajačem, glavnim tajnikom HOO-a).

Datum objave: 09.05.2022.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez