Raspisan natječaj za Nagradu HOO-a Matija Ljubek

Zagreb, 26. listopada 2016. – Hrvatski olimpijski odbor (HOO) raspisao je natječaj za nagradu za životno djelo „Matija Ljubek“. Nagrada se dodjeljuje svake godine na svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta, pojedincima u znak priznanja za osobit doprinos u sportu a udrugama za doprinos razvoju pojedinih područja sporta ili sporta u cijelosti.

Kandidate predlažu pojedinci, sportski klubovi, nacionalni sportski savezi te lokalne sportske zajednice a kandidature je potrebno dostaviti do 15. studenog na adresu Hrvatski olimpijski odbor, Trg Krešimira Ćosića 11, 10000 Zagreb, s naznakom „za Nagradu HOO-Matija Ljubek“.

Pojedinci trebaju, kako bi se njihova kandidatura uzela u obzir, aktivno djelovati u sportskoj udruzi najmanje 30 godina, imati najmanje 60 godina, uz uvjet da su u tijeku svog djelovanja u sportu postigli značajna ostvarenja na području znanstvenog, stručnog ili pedagoškog rada, značajne rezultate kao aktivni sportaši ili dali značajan doprinos razvoju pojedinog sporta ili sporta u cjelini.

Udruge koje se predlažu za Nagradu moraju djelovati najmanje 40 godina, a kriteriji za dodjelu su unapređenje tjelesne i zdravstvene kulture djece i mladeži, odnosno sportsko-rekreacijskih aktivnosti ili ostvarenje iznimnih sportskih rezultata, odnosno značajan doprinos razvoju pojedinog sporta ili sporta u cjelini.

(hoo/msč)

Pravilnik, obrasce i odluku možete preuzeti ovdje: http://www.hoo.hr/hr/dokumenti/3172-nagrade-i-priznanja

Datum objave: 26.10.2016.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez