Raffa PH – Mateo Jurčević i Tonći Jurjević prvaci Hrvatske

U Sinju i Splitu je odigrano prvenstvo Hrvatske u raffi u disciplini par klasično. Najviše znanja i spretnosti su imali prekaljeni dugogodišnji boćar BK Gorčina Ante Tonći Jurjević i otkriće sezone, kada su raffa aktivnosti u pitanju, Mateo Jurčević.

Par BK Gorčina je slavio potpuno zasluženo, obzirom da su predstavnici medija i službene osobe (kako na natjecanjima nema publike) vidjeli zaista odličnu igru.

Četvrtfinale su Jurjević i Jurčević odradili rutinski, da bi u polufinalu i finalu briljirali. Prvo su svladali Božu Vladušića i Sinišu Stipića sa 10:5 na način da su se izvukli iz 0:5 zaostatka. U finalu prvenstva Hrvatske su svladali prvake u Raffa paru klasično iz prošle sezone i branitelje naslova Tonća Jerića i Ivicu Mikasa. Sam Jerić je najkorisniji igrač finala raffa lige iz 2020.godine i najbolji raffa boćar Hrvatske za 2020. u  Hrvatskom boćarskom savezu. Baš kada su svi prisutni mislili da će se Jurjević i Jurčević morati zadovoljiti drugim mjestom, dvojac je nastavio visokom razinom igre iz polufinala te otvorio finale sa čak 8:1, da bi na kraju salvio sa uvjerljivih 12:5.

Konačan poredak:

  1. Mateo Jurčević/Ante Tonći Jurjević
  2. Tonći Jerić/Ivica Mikas
  3. Božo Vladušić/Siniša Stipić
  4. Zoran Nasić/Mladen Pupić

Raffa boćare uskoro čeka prvenstvo Hrvatske u Preciznom izbijanju i Pojedincu klasično, kao i ekipni kup Hrvatske te završnica raffa lige, koja tradicionalno nudi prave partije i pregršt uzbuđenja. (S.Stipić)

 

Izvješće s natjecanja

PH Raffa 2021 – Par klasično

Datum objave: 02.08.2021.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez