Raffa – Kemer kup 2018 – nastup hrvatske reprezentacije

Raffa reprezentativci Hrvatske Luka Žure, Siniša Stipić, Mate Pavešković i Ivan Jurić nakon opsežnih priprema putuju za Tursku gdje će od 31.10. do 5.11.2018. nastupiti na Kemer kupu. Natjecanje je dio službenog kalendara Svjetske raffa konfederacije (C.B.I.).

Nakon Hrvatske juniorske lige, plan HBS-a je uspješno provesti još jedan veliki projekt, a to je formiranje nacionalne Raffa lige. Stoga, osim natjecateljskog segmenta, dio zadatka za reprezentativce i Sinišu Stipića kao izbornika za raffu je prikupljanje znanja o materiji te analiza svih vrsta podloga i ostalih parametara koje će imati priliku upoznati u Turskoj.

Kompetitivna crta kod reprezentativaca je jako izražena ovog momenta te bez obzira što ih u Turkoj čekaju 3 do 4 bitno izmijenjena pravila u odnosu na način na koji se igraju „bakelitne“ boće u Dalmaciji, koje su jednakog materijala kao Raffa boće. Očekuje se da će naši reprezentativci uspjeti parirati velikoj većini reprezentacija na turniru. Također, turnir ima i Volo program i brzinsko izbijanje pa će biti zanimljivo vidjeti što će u Turskoj učiniti uporni i mladi Ivan Jurić, kojem će nastup u Turskoj biti debi za reprezentaciju jednako kao Stipiću i Paveškoviću. Raffa se vraća nakon dugo godina, a reprezentativci su svoje pripreme odradili u u Stobreču i Žrnovnici, s nadom u dobar rezultat.

(D.Peršić)

 

Datum objave: 29.10.2018.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez