Prezentacija boćanja na Stradunu

Dubrovački boćarski savez u suradnji s bocarskim savezom županije organizira u nedjelju 16. lipnja s početkom u 11 sati ispred Kneževog dvora, Svetog Vlaha i Katedrale prezentaciju boćarskih disciplina: Precizno i brzinsko izbijanje. Podlogu (30 x 6 m) za ovu priliku poslala je Svjetska bocarska federacija (FIB) sa sjedištem u Saint – Vulbas i ostat će kao donacija Hrvatskom boćarskom savezu.

Nastupit će šest boćara u brzinskom i sedam boćara u preciznom izbijanju.Radi se o najboljim  svjetskim i europskim boćarima  koji u petak i subotu nastupaju na tradicionalnom turniru u Trpnju. Od domaćih boćara nastupit će u disciplini brzinsko izbijanje Luka Gašpar iz Ploča, dvostruki svjetski juniorski doprvak,  a u disciplini precizno izbijanje Maro Bajo (BK Komolac),  Ivo Butrica (BK Rijeka) i hrvatski kadetski reprezentativac Stijepo Batinić (BK Gromača).Ovom prilikom u Dubrovnik stiže Frederic Ruis – predsjednik Svjetske boćarske  federacije (FIB) i Christophe Levaillant  – Glavni tajnik C.M.S.B – svjetske konfederacije boćarskog  sporta.

U Dubrovnik dolaze i predstavnici Hrvatskog boćarskog saveza. Tomislav Ćurko – predsjednik, Denis Peršić – dopredsjednik, te Glavna tajnica HBS Lukrecija Zanki.

(D.Buconjić)

Program 10.međunarodnog turnira u Trpnju od 14. – 15.lipnja