Preminuo Alphonse Lagier-Bruno

U Francuskoj je iznenada 3. listopada 2017. preminuo počasni predsjednik Međunarodne boćarske federacije (F.I.B.) i veliki prijatelj hrvatskog boćanja gospodin Alphonse Lagier-Bruno.

In memoriam

U utorak, 3. listopada 2017. godine cijeli je boćarski svijet potresla tužna vijest. U 82 godini života preminuo je Francuz Alphonse Lagier-Bruno, bivši  i do svoje smrti počasni predsjednik međunarodne boćarske federacije volo boćanja (FIB).

Alphonse Lagier-Bruno preuzeo je predsjedništvo FIB-a na Kongresu održanom u Torinu 1989. godine. Bio je član FIB-a od 1980. godine, u Komisiji za edukaciju. Tijekom rada u Komisiji posjetio je mnoge nacionalne saveze u Europi, Srednjoj i Južnoj Americi i Africi i održavao edukacije.

Na čelu međunarodne federacije FIB-e ostao je 20 godina sve do Svjetskog prvenstva u Mâconu 2009. godine.

Tijekom svoje boćarske aktivnosti razvio je veliko prijateljstvo s također pokojnim Aleksandrom Anzurom, najistaknutijim hrvatskim dužnosnikom u svijetu boćanja, nekadašnjim dopredsjednikom i dugogodišnjim glavnim tajnikom FIB-e. Lagier-Bruno je često boravio i uvijek bio rado viđen gost i u Hrvatskoj. Stoga je zajedno s Anzurom svojim aktivnostima dao veliki doprinos razvoju boćanja u našoj zemlji i njegova su vrata hrvatskim boćarskim aktivistima uvijek bila otvorena. Na prijedlog Lagiera-Bruna, uz francuski Saint Vulbas, turski Mersin i marokansku Casablancu, Pazin je za područje srednje i južne Europe postao jedan od do sada četiri ustanovljena FIB-ina središta za razvoj boćanja.

 

 

Datum objave: 04.10.2017.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez