PH seniorke – pojedinačno klasično i brzinsko izbijanje

Dana, 19. i 20. studenog 2016. ( subota i nedjelja) u Komiži je BK Komiža organizirao Prvenstvo Hrvatske za boćarice u disciplinama pojedinačno klasično i brzinsko izbijanje.
Andrea Fiamengo Basić igračica Bk Komiže osvojila je prvo mjesto u disciplini pojedinačno klasično, druga je Marta Marčelja iz BK Marinići, a broncu su podijelile još dvije igračice BK Komiža Julija Cimić (3.mjesto) i Ines Restović Kinčeš (4.mjesto)

U disciplini pojedinačno klasično nastupilo je 16 natjecateljica iz dvije županije, Primorsko-goranske i Splitsko-dalmatinske, iz tri kluba: BK Čavle ŠB, BK Marinići i BK Komiža. Iz raznoraznih razloga ostale županije nisu poslale svoje natjecateljice. Prvi dan natjecanja (subota) odrađeno je pojedinačno klasično do FINALA koje je prebačeno za nedjelju ujutro. Odaziv natjecateljica u brzinskom izbijanju bio je nešto veći u odnosu na proteklu godinu, tj. nastupilo je 7 natjecateljica iz tri ranije navedena kluba. Sva natjecanja održana su u boćarskoj dvorani u Komiži. Na natjecanju prikazano je boćanje na zavidnoj razini, a sve je proteklo u fer i korektnom nadmetanju.

u disciplini brzinsko izbijanje Virginia Bajrić, igračica Bk Čavle ŠB i reprezentativka Hrvatske, osvojila je prvo mjesto nakon dodatne serije izbijanja protiv Rie Vojković iz BK Komiža, koja je osvojila srebro. Treće mjesto pripalo je Carrolini Bajrić, također iz BK Čavle ŠB.

Svih dana natjecanje je popratilo više od 60 gledatelja,čime smo kao organizatori ponosni.

Hrvatski boćarski savez je za boćarice (prve četiri) osigurao medalje i pehare za pobjednice u obje discipline. Organizator je osigurao o svom trošku ručkove i večeru, kao i piće koje se konzumiralo tijekom natjecanja i kroz obroke.

Voditelj natjecanja – Vinko Sviličić

 

 

 

 

 

 

 

Datum objave: 21.11.2016.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez