PH za seniorke u Komiži

U organizaciji Bk Komiža u Komiži na otoku Visu 13.,14. i 15. rujna 2019. održano je u Komiži natjecanje u disciplinama: bližanje i izbijanje u krug, par klasično i štafetno izbijanje.

U disciplini bližanje i izbijanje u krug prijavilo se 10 natjecateljica iz tri županije (Primorsko – goranske, Istarske i Splitsko – dalmatinske županije), tj. iz tri kluba (Labin, ŠB Čavle i ŽBK Komiža).

U subotu do 21 sat završeno je razigravanje, a poluzavršnica i završnica, odigrala se u nedjelju jutro prema satnici natjecanja. Natjecanje je proteklo u korektnom nadmetanju svih sudionica, prva je Carrolina Bajrić iz Bk Čavle-ŠB, druga Nives Jelovica iz Bk Labin i treća Rozmarija Karuza iz Bk Komiža.

U disciplini par klasično nastupilo je dvanaest parova iz tri županije (Primorsko – goranske, Istarske i Splitsko – dalmatinske županije) i iz šest klubova. Par klasično odigrao se u subotu zaključno sa polufinalnom utakmicom, a finale je odigrano u nedjelju. Najbolje u paru su Carrolina Bajrić i Nikol Marelja-Bošnjak iz Bk Čavle ŠB, drugo mjesto osvojile su Nives Jelovica i Ria Vojković iz Bk Labin, a treće mjesto Eda Laković i Nerina Baletić iz Bk Novigrad.

Nakon para odigrano je štafetno izbijanje sa ukupno šest štafeta. Finalni susret također je odigran u nedjelju ujutro. Najbolje u štafeti su Labinjanke Nives Jelovica i Ria Vojković, Čavljanke Carrolina i Virginia Bajrić su druge, a treće su također Čavljanke Nikol Marelja Bošnjak i Ira Nimčević.

Medalje i pehare uručila je gradonačelnica Komiže Tonka Ivčević.

(Vinko Sviličić)

PH seniorke 2019, Komiža