PH seniorke: krug i precizno

U subotu na Podvežici i u nedjelju na Hrastenici, 28. i 29. listopada 2017 odigrane su dvije discipline Prvenstva Hrvatske za seniorke.

Ponajbolja hrvatska boćarica Nives Jelovica, članica Labina, osvojila je zlatnu medalju u preciznom izbijanju na prvenstvu Hrvatske na kojem je nastupilo 13 natjecateljica u disciplini bližanje i izbijanje u krug iz tri županije (Splitsko-dalmatinske, Istarske i Primorsko-goranske Županije). Nakon prvog kola u grupama slijedilo je otvaranje PH, a kao gost domaćin prvenstvo je otvorio Predsjednik BS PGŽ i član Izvršnog odbora HBS-a Serđo  Samblić. Na kraju dana medalje je podijelio izbornik ženske boćarske reprezentacije Romano Grižančić.

Poredak BLIŽANJE I IZBIJANJE U KRUG:

  1. VIRGINIA BAJRIĆ, ČAVLE – ŠKOLA B.
  2. CARROLINA BAJRIĆ, ČAVLE – ŠKOLA B.
  3. NIVES JELOVICA, LABIN
  4. JULIJA CIMIĆ, KOMIŽA

Poredak PRECIZNI IZBIJANJE:

  1. NIVES JELOVICA, LABIN
  2. CARROLINA BAJRIĆ, ČAVLE-ŠKOLA BOĆANJA
  3. MARINA SVETIĆ, ČAVLE-ŠKOLA BOĆANJA
  4. DOROTEA MARŠANIĆ, ČAVLE-ŠKOLA BOĆANJA

U disciplini precizno izbijanje Virginia Bajrić (Čavle ŠB) u sestrinskom finalu s trona skinula prošlogodišnju državnu prvakinju Carrolinu. Na drugoj disciplini PH, precizno izbijanje prijavljeno je 12 natjecateljica iz istih Županija. Medalje najboljima podijelio ja voditelj natjecanja Dino Blečić, a nakon ručka svi su krenuli svojim kućama.

Susrete su sudili suci Nenad Matejčić i Dragan Vlaše.

U Komiži na otoku Visu 11. i 12. studenog održat će se prvenstva u parovima i štafeti, a u Rijeci 25. i 26. studenog prvenstva u disciplinama pojedinačno klasično i brzinsko izbijanje.

 

 

 

 

Datum objave: 02.11.2017.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez