Osnovana ABC konfederacija

Predsjednici boćarskih saveza Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Srbije i Slovenije su službeno potvrdili osnivanje neformalne Jadranske boćarske konfederacije koja će se brinuti za napredak i promociju boćanja u regiji.

Već je drugi travanjski sastanak vodećih osoba u boćarskim savezima regije donio  konkretne prijedloge i planove za suradnju. Službeno je potvrđeno osnivanje neformalnog udruženja ABC Konfederacija – Jadranska boćarska konfederacija koja će brinuti za napredak i promociju boćanja u regiji i šire, organizaciju međunarodnih petoboja i četveroboja, ABC klupski kup.

Članovi ABC Konfederacije potvrdili su međunarodni kalendar, a prvi ABC petoboj održat će se sredinom svibnja u Crnoj Gori, gdje će se natjecati reprezentacije do 20 godina. Prije toga na dnevnom redu bit će međunarodna online edukacija za suce. ABC natjecateljska komisija pripremit će sustav natjecanja u petoboju i četveroboju, a pokrenuta je i Facebook stranica ABC konfederacije.

Na zadnjoj sjednici se razgovaralo i o aktualnistima u međunarodnim boćarskim federacijama FIB i FEB te o uspostavi nove svjetske konfederacije boćarskog sporta WPBF (umjesto CMSB).

Sljedeća sjednica ABC Konfederacije zakazana je za početak svibnja.

Datum objave: 20.04.2021.