OSMI KUP KNEZA DOMAGOJA

U subotu, 1. listopada 2016.g na boćalištu u Španskom, već osmu godinu za redom boćarski klub Neretva uspješno je organizirao KUP KNEZA DOMAGOJA. Sav prikupljen novac od kotizacije doniran je udruzi cerebralne i dječje paralize doline Neretve – Leptirići.

Nastupilo je osam (8) momčadi iz cijele Hrvatske. Uz dvije momčadi domaćina, nastupili su BŠK Špansko, BK Vid iz Belog Manastira, BK Metković, BK Gornji kraj – Ladvić iz Crikvenice, BK Bulin pan iz Križevaca i BK Dračevo.

U prvoj skupini BK Metković je s tri pobjede uvjerljivo osvojio prvo mjesto, dok su drugoplasirani bili BŠK Špansko. U drugoj je skupini bilo znatno zanimljivije – u zatvorenom krugu od tri momčadi sa po 4 boda presudio je skor iz međusobnih susreta. Kraći kraj izvukla je momčad BK Gornji kraj, kao prvoplasirani finale je izborio domaćin BK Neretva, a BK Dračevo utakmicu za treće mjesto.

Unatoč lošem početku, momčad BŠK Špansko iskoristila je prednost domaćeg terena i zasluženo osvojila brončanu medalju. BK Metković i BK Neretva odigrali su utakmicu dostojnu finala, a objektivno mnogo kvalitetnija momčad BK Metkovića uspjela pobijediti tek nakon „pripetavanja“ u posljednjem bacanju bez poništenja bulina.

U atraktivnim natjecanjima, pobijedili su prokušani majstori – Markica Dodig u izbijanju bulina i Marino Milićević u bližanju u krug.

Uz pečenu janjetinu i slavonski čobanac druženje je u ugodnoj atmosferi potrajalo do ranih jutarnjih sati.

IZVOR: www.bk-neretva.com

Datum objave: 07.10.2016.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez