Održana konferencija Rješavanje pitanja nejednakosti u športu

U sklopu projekta Vijeća Europe i Europske Komisije „ALL IN: Towards gender balance in sport“, 25.listopada u zagrebačkom hotelu Dubrovnik održana je konferencija Rješavanje pitanja nejednakosti u športu: Položaj žena na rukovodećim pozicijama i sprječavanje nasilja nad ženama u športu.

Konferenciju je, u suradnji sa Središnjim državnim uredom za šport i Uredom za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske, organizirao EPAS Vijeća Europe u okviru predsjedanja Republike Hrvatske Odborom ministara Vijeća Europe.

Uz brojna predavanja, Konferencija se, među ostalim, bavila istraživačkim dokazima i politikama u cilju povećanja broja žena na rukovodećim pozicijama te uklanjanjem svih oblika nasilja nad ženama u športu. Održana je i interaktivna radionica tijekom koje su sudionici mogli participirati na raspravama i primjerima dobre prakse na temu Politika, programa i akcija za sprječavanje nasilja nad ženama u športu te promicanja ravnopravnosti spolova na rukovodećim pozicijama. Ovim načinom svim uključenima omogućilo se interaktivno sudjelovanje uz razmjenu iskustava u području ravnopravnosti spolova u športu.

U ime Hrvatskog boćarskog saveza na Konferenciji je u interaktivnim radionicama sudjelovala glavna tajnica Lukrecija Zanki.

bty

Datum objave: 26.10.2018.