Nova sezona Prve HBL-e

U subotu 7. listopada 2017. započinje nova sezona Prve HBL-e koja će završni turnir (Final Four) imati 7. i 8. travnja 2018. Pravo na domaćinstvo završnog turnira imat će prvoplasirani klub prvenstva nakon ligaškog dijela sezone.

Novost je sustav natjecanja pa ćemo tako, nakon odigranih 18 kola ligaškog dijela sezone prvaka dobiti na završnom turniru četiri najbolja kluba. Novi je i način igranja susreta pa će se tako u prvoj fazi igrati po jedna igra disciplina pojedinačno klasično i trojke, te dvije igre parova, dok će se u završnoj fazi igrati pojedinačno, trojke, krugovi, te nova disciplina, krugovi u paru. Umjesto ispalih Funtane i zagrebačkog Ante Starčevića novi su prvoligaši povratnici Podhum i omiška Gorčina.

Najveći favorit za osvajanje novog, svog trećeg uzastopnog, odnosno ukupno 12. naslova prvaka Hrvatske je zagrebački Zrinjevac koji ne samo što je na okupu zadržao kompletnu prošlosezonsku pobjedničku ekipu na čelu s osvajačima medalje s nedavnog Svjetskog prvenstva iz marokanske Casablance, Perom Ćubelom i Tomislavom Kolobarićem, već ju je i pojačao povratkom nakon svega godine dana iz talijanske Novente aktualnog i dvostrukog svjetskog prvaka u štafetnom izbijanju Marina Milićevića.

U istom terminu započet će novu sezonu i klubovi u II.HBL – Jug.

Datum objave: 06.10.2017.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez