Nova sezona HJBL-e i HKBL-e

Sve je spremno za početak nove sezone HJBL-e i HHKBL-e. Najvažniji projekt Hrvatskog boćarskog saveza rad s mladima na zadovoljstvo svih ljubitelja boćanja razvija se i dobiva neke nove dimenzije.

Šesta sezona Hrvatske juniorske boćarske lige i druga sezona Hrvatske kadetske boćarske lige s natjecanjima započinju krajem listopada 2022.

Broj ekipa sudionica iz sezone u sezonu raste tako da je broj prijavljenih ekipa za sezonu 2022./2023. narastao na 10 ekipa u Hrvatskoj juniorskoj  boćarskoj ligi i 15 ekipa u Hrvatskoj kadetskoj boćarskoj ligi. Izvršni odbor HBS-a na prijedlog Sportske komisije usvojio je kalendar natjecanja i propozicije natjecanja za ovu sezonu. Naglasak će kao i do sada biti na tehničkim disciplinama kako bi što više mladih privukli na bavljenje boćanjem. Završetak, kao i prethodnih godina, Hrvatska juniorska boćarska liga  i Hrvatska kadetska boćarska liga imat će na završnim turnirima četiri najbolje ekipe.

Prijavljene ekipe:

Hrvatska juniorska boćarska liga:

1. BS Pula
  2. BS Buzet
  3. BS Pazin
  4. BK Primošten 2000
  5. BK Vargon
  6. BK Čavle škola boćanja
  7. BK Lovran 1
  8. BK Sveti Jakov Jadranovo 1
  9. BK Istra Poreč
  10. JE Dubrovačko-neretvanske Županije

Klubovi će biti podijeljeni prema regionalnoj pripadnosti:

1. skupina Dalmacija –  BK Primošten 2000, JE DNŽ
  2. skupina Istra – BS Pula, BS Buzet, BS Pazin , BK Istra Poreč
  3. skupina PGŽ – BK Čavle ŠB, BK Sveti Jakov, BK Lovran, BK Vargon,

U  svim skupinama  igra se dvostruki bod sistem.  Prvaci skupina direktno stječu pravo nastupa na završnici. Četvrtog sudionika završnice dobiti će se u susretu drugoplasiranih ekipa iz skupine IBS I BS PGŽ (jedna utakmica na neutralnom terenu).

Hrvatska kadetska boćarska liga:

1. BS Pula
  2. BS Buzet
  3. BS Pazin
  4. BK Otok
  5. BK Primošten 2000
  6. BK Komiža
  7. BK Vargon
  8. BK Čavle škola boćanja
  9. BK Lovran 1
  10. BK Sveti Jakov Jadranovo 1
  11. BK Sveti Jakov Jadranovo 2
  12. BK Lovran 2
  13. BK Gornji kraj Ladvić
  14. BK Kastav
  15. BK Veleniki

Klubovi će biti podijeljeni prema regionalnoj pripadnosti:

1. skupina Dalmacija – BK Otok, BK Primošten 2000, BK Komiža
  2. skupina Istra – BS Pula, BS Buzet, BS Pazin , BK Veleniki
  3. skupina PGŽ – BK Čavle ŠB, BK Sveti Jakov 1, BK Sveti Jakov 2, BK Lovran 1, BK Vargon, BK Lovran 2, BK Gornji kraj Ladvić, BK Kastav

U skupini Istra i Dalmacija igra se dvostruki bod sistem, dok se u skupini PGŽ igra jednostruki bod sistem.  U skupinama Dalmacija i Istra prvaci skupina imaju pravo nastupa na završnom turniru, dok u skupini PGŽ dva prvoplasirana imaju pravo nastupa na završnom turniru. Završni turnir igraju četiri ekipe u kojima će se ždrijebom odrediti parovi sa iznimkom da klubovi iz istih skupina ne mogu igrati u polufinalu.

Hrvatski boćarski savez izradio je promotivni materijal s temom Hrvatska juniorska boćarska liga  i Hrvatska kadetska boćarska liga u kojima vas podsjećamo na sve pobjednike dosadašnjih izdanja.

Bilten HJBL-HKBL

Datum objave: 13.10.2022.