Nives Jelovica najbolja hrvatska boćarica u 2021. godini

Nives Jelovica iz Bk Labina najbolja je boćarica Hrvatske za 2021.godinu, titulu je osvojila na turniru Super 8 održanom u Kastvu u Boćarskom domu Slavko Stanić u organizaciji Hrvatskog boćarskog saveza i BK Kastav.

U konačnom poretku druga je bila Ria Vojković, s 34 osvojena boda, dok je na trećem mjestu završila Carrolina Bajrić, braniteljica naslova s prvog turnira Super 8 održanog na kraju 2019. godine s 24 boda.

Super 8 turnir za boćarice osmišljen je na način da na njemu sudjeluje osam boćarica koje su na prvenstvima Hrvatske u 2021. godini ostvarile najbolje rezultate. Prvakinja Hrvatske u bilo kojoj disciplini stječe direktno pravo nastupa, a u prošloj godini je čak pet naslova prvakinje Hrvatske u šest disciplina, koliko ih se igra, pripalo najtrofejnijoj hrvatskoj boćarici Nives Jelovici. Jedini naslov koji Jelovica nije osvojila je onaj u brzinskom izbijanju, on je pripao njenoj suigračici iz Labina Riji Vojković.

Ostale natjecateljice stekle su pravo nastupa temeljem osvojenih mjesta na prvenstvima Hrvatske po sustavu koji je osmislio idejni začetnik turnira Dino Blečić, predsjednik Sportske komisije Hrvatskog boćarskog saveza. Kao osma pozivnicu je dobila Nikol Marelja-Bošnjak (Čavle-Škola boćanja), koja je naslov prvakinje Hrvatske osvojila u 2020. godini kada zbog pandemije koronavirusa turnir nije održan.

Osam najboljih hrvatskih boćarica natjecalo se u četirima različitim disciplinama, pojedinačnom klasičnom, preciznom i brzinskom izbijanju te bližanju i izbijanju u krug. Bodovanje poretka u pojedinim disciplinama dalo je ukupan zbroj bodova, a boćarica koja je skupila najviše bodova u sve četiri discipline je i ukupna pobjednica Super 8 turnira, odnosno najbolja boćarica Hrvatske za 2021. godinu.

Konačan poredak:

1. Nives Jelovica – Bk Labin

2. Ria Vojković – BK Labin

3. Carrolina Bajrić – BK Čavle ŠB

4. Roberta Petrović – BK Čavle ŠB

5. Nikol Marelja-Bošnjak – BK Čavle ŠB

6. Dora Fućak – BK Čavle ŠB

7. Dolores Vlaše – BK Kastav

8. Ira Nimčević – BK Čavle ŠB

Galerije

Super 8 za boćarice 2021.

Datum objave: 10.01.2022.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez