Nastavak seniorskih ligaških natjecanja

Nakon 1. zimskog prijelaznog roka i novogodišnjeg odmora najboljih hrvatskih boćara s natjecanjima ovog vikenda kreće Super Hrvatska boćarska liga i 1. Hrvatska boćarska liga jug. U 9. kolu Super HBL-e očekuju nas vrlo zanimljivi susreti.

BK Pula ohrabrena dvjema gostujućim pobjedama u zaostalim susretima odlazi u Zagreb na terene “Zagrebačkih vrtlara”. Izjavu nam je tim povodom dao predsjednik i igrač BK Pule Suad Zemunović koji s velikim optimizmom odlazi u Zagreb. “Atmosfera u klubu i forma igrača nam je u uzlaznoj putanji. Nadam se da će zdravstvena situacija u klubu biti dobra i da ćemo napokon biti kompletni otputovati svi u Zagreb. Subotnji susret nam može puno donijeti u borbi za plasman na završnicu, tim više jer je imperativ pobjede na ekipi BK Zrinjevac. Ovo je treći susret od 5 ukupno u kojima gostujemo i za sada nam odlično ide.”

Zanimljiv i vrlo važan susret igra se i u Pazinu  gdje gostuje Sokol Orbico. Među ove četiri ekipe tražit će se kandidati za dva preostala sudionika završnice Super HBL-e koja je na rasporedu 9. i 10.4.2022.godine u Poreču ili Puli. Iako do završetka regularnog dijela natjecanja Super HBL-e ima još 10 kola i matematički nitko nije osigurao svoje mjesto na završnom turniru sigurno bi bilo veliko iznenađenje ako tamo ne vidimo BK Istra Poreč i BK Biston. Upravo ove dvije ekipe, glavni favoriti ovogodišnjeg izdanja Super HBL-e sastaju se ove subote u svom prvom međusobnom susretu u Bastu. Jako važan susret igraju u Marinićima BK Marinići i BK Vargon. Pobjeda bi Vargon vratila u puno bolju poziciju u borbi za opstanak, dok bi pobjeda Marinića značila tešku poziciju za Vargon i 6 bodova zaostatka za 8 mjestom koje znači igranje kvalifikacija za opstanak u Super HBL u narednoj sezoni.

U 1. HBL jug vodeći trojac odlazi na gostovanja. Vodeća Komiža ide u goste uvijek teškim domaćinima BK Crvene Kuće. Imotski ima teško gostovanje kod Župe Dubrovačke kojoj je svaka domaća utakmica kvalifikacijska za opstanak u ligi. Kao i Hajduk Rašica koji će u goste Primoštenu koji se nada nastavku dobrih igara iz posljednjih kola prvog dijela sezone.
Svim ekipama želimo dobru igru i još bolju zdravstvenu – covid situaciju.

Galerije

Super HBL 2021/2022

Datum objave: 19.01.2022.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez