Najnovije odluke Izvršnog odbora

Na sjednici Izvršnog odbora održanoj 6.svibnja putem video veze članovi Izvršnog odbora izvršili su analizu trenutne pandemijske situacije i njenom utjecaju na aktivnosti Hrvatskog boćarskog saveza. Pozdravljena je odluka nadležnih tijela kojom je omogućen trening boćarskih muških i ženskih ekipa najvišeg ranga natjecanja kao i kategoriziranih boćarica i boćara. Nažalost, sve natjecateljske aktivnosti Hrvatskog boćarskog saveza, koje su odlukom Izvršnog odbora zaustavljene još 11. ožujka 2020.godine i dalje ostaju u mirovanju. Od važnijih odluka s ove sjednice ističemo:

  1. Sva pojedinačna državna prvenstva po disciplinama za sve kategorije kao i kup natjecanja za 2020.godinu odgađaju se i bit će planirana u 2021.godini. Organizatori i domaćini potvrđeni u 2020.godini, ako iskažu interes, ostaju zaduženi za organizaciju istih natjecanja u 2021.godini.
  2. Nastavak natjecanja u Hrvatskim boćarskim ligama u natjecateljskoj sezoni 2019./2020. ovisi o razvoju epidemiološke situacije i odlukama nadležnih tijela. Po donošenju odluke nacionalnog stožera o nastavku sportskih natjecanja, Hrvatski boćarski savez donijet će novi kalendar natjecanja.
  3. Imenovana je zdravstvena komisija Izvršnog odbora HBS-a u koju su izabrani dr. Kornelije Ilovar, dr. Kazimir Markulin i Dino Blečić. Komisija će, među ostalim, biti zadužena za stručno tumačenje  odluka i mjera nadležnih tijela CZ i HZJZ kao i implementaciju istih u akte, odluke i propozicije natjecanja Hrvatskog boćarskog saveza
  4. U ponedjeljak, 11.05.2020. godine održat će se video sastanak vodstva Hrvatskog boćarskog saveza i predstavnika svih županijskih boćarskih saveza radi analize trenutnog stanja i planiranja nastavka natjecanja na svim razinama.
  5. U srijedu, 13.05.2020.godine održat će se video sastanak vodstva Hrvatskog boćarskog saveza s predstavnicima klubova 1. Hrvatske boćarske lige radi dogovora oko nastavka natjecanja u 1. Hrvatskoj boćarskoj ligi u sezoni 2019./2020.
  6. Sljedeća sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog boćarskog saveza održat će se za 14 dana do kada se očekuje donošenje odluka nadležnih tijela CZ i HZJZ oko određivanja datuma i uvjeta početka treninga i natjecanja u kategoriji amaterskog sporta koji obuhvaća i boćarski sport.

Datum objave: 06.05.2020.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez