Najbolji boćari i boćarice u 2019.

U stanci finalnog dvoboja boćarskog prvenstva Hrvatske između Vargona i Pule koji se igrao u Boćarskom centru Podvežica podijeljena su priznanja najboljim boćarima i boćaricama u 2019. godini.

Titulu najboljeg kadeta i juniora ponio je boćar Svetog Jakova Jadranovo Lovro Šipek koji je osvojio tri juniorske brončane medalje na Svjetskom prvenstvu za mlađe seniore i juniore, na kadetskim i juniorskim PH osvojio je ukupno šest medalja, a sudjelovao je i u postavljanju jednog kadetskog i dva juniorska hrvatska rekorda u štafetnom izbijanju.

Najbolja juniorka je Ria Vojković koja je nosila dres Komiže i Labina, a osvojila je srebro na ekipnom seniorskom Svjetskom kupu u Mersinu, na domaćim prvenstvima seniorskim i juniorskim osvojila je deset medalja, a hrvatska je rekorderka u brzinskom i štafetnom izbijanju.

Marin Ćubela (Noventa Italija) najbolji je mlađi senior koji je u svom debitantskom nastupu na seniorskom Svjetskom prvenstvu osvojio naslov svjetskog prvaka u kraljevskoj disciplini pojedinačno klasično.

Najbolja seniorka je boćarica Čavle – Škole boćanja Carrolina Bajrić.

Bajrić je u 2019. godini osvojila ekipno srebro na Svjetskom kupu, četiri medalje osvojila je na prvenstvu Hrvatske, hrvatska je rekorderka u brzinskom i štafetnom izbijanju te u mješovitoj štafeti, a s klubom je osvojila naslov viceprvaka Hrvatske.

Najbolji senior u prošloj godini je Darijan Živolić iz Pule sa zlatnom i brončanom svjetskom medaljom, sudjelovanjem u postavljanju dva hrvatska rekorda u štafetama, a s klubom je osvojio naslov viceprvaka Hrvatske te igrao u finalu Kupa Hrvatske.

Nagrade najboljima uručio je predsjednik HBS-a Tomislav Ćurko.

 

(sportcom.hr)

 

Galerije

Priznanja naboljima za 2019.

Datum objave: 23.06.2020.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez