Međunarodni turnir “Žene u akciji”

Hrvatska ženska boćarska reprezentacija u sastavu Tanja Grubiša, Iva Vlahek, sestre Carrolina i Virginia Bajrić, nastupila je na međunarodnom turniru “Žene u akciji” koji se održavao u Rumi, Srbija od 26. – 28.kolovoza 2016.godine. Reprezentaciju je vodio izbornik Romano Grižančić.

Sudjelovalo je osam ekipa i to : Srbija, Srbija U-18, Turska, BK Triglav (SLO), Slovenija, BK Čavle ŠB, Rusija i Hrvatska.

Sveukupni pobjednik je reprezentacija Turske, druga je Srbija, a treća Hrvatska.

Naša reprezentacija je ukupno prema sustavu bodovanja osvojila 3.mjesto. Pobjedili smo u disciplini par (svih pet pobjeda protiv Rusije, Triglava, Srbije u skupinama, te protiv Turske u polufinalu i ponovno Srbije u finalu). U brzinskom izbijanju, osvojili smo 2. mjesto (Virginia Bajrić 31/42, zbog istog zbroja pogodaka kao Slovenija u raspucavanju 19/23 naspram 18/23 Slovenije, što je odličan rezultat). U preciznom izbijanju nakon dvije serije imali smo treći rezultat 13 punata ali smo zbog slabijeg rezultata u jednoj seriji na kraju osvojili 5. mjesto što je u ukupnom bodovanju praktički za jedan poen odlučivalo o pobjedniku turnira.

(Romano Grižančić)

 

Datum objave: 31.08.2016.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez