Međunarodni turnir četvorki

U Ljubljani je 1.prosinca.2019godine povodom dana Slovenskog balinanja u organizaciji Slovenskog boćarskog saveza održan međunarodni turnir u četvorkama. Za Hrvatsku su u jakoj konkurenciji nastupile U-18 i ženska boćarska reprezentacija. U-18 reprezentaciju predstavljali su: Filip Matijašić, Lovro Šipek, Filip Klarić, Fran Jakominić i Leon Petz – voditelj Čedo Vukelić i pomoćnik Vjekoslav Matetić. Za žensku reprezentaciju nastupile su: Nives Jelovica, Carrolina Bajrić, Nikol Marelja Bošnjak i Ria Vojković – voditelj Romano Grižančić.

 Juniorska reprezentacija je nakon dobre igre izgubila u fazi eliminacije od ekipe  OBZ Šaleška  sa 10:8. Ženska reprezentacija je u prvom susretu pobjedila OBZ Maribor  13:4, a u četvrtzavršnici je izgubila od ekipe GDP  sa 11:4  za koju su igrali A. Škoberne, Tonejc, Montels i Sibilia.
Za vrijeme turnira održan je i sastanak vodstva Slovenskog boćarskog saveza i Hrvatskog boćarskog saveza. Sa strane Slovenskog boćarskog saveza sastanku su prisustvovali: predsjednik Primož Marinko, dopredsjednik Gregor Moličnik, i Brigita Hribar član I.O. BZS zadužena za žensko boćanje. U Hrvatskoj delegaciji bili su Tomislav Ćurko, Denis Peršić i Boris Nadenić. Na sastanku se pored osvrta na aktualnu situaciju u svjetskom i europskom boćanju posebnu pažnju posvetilo sljedećim temama:
1. Daljnji razvoj međunarodne suradnje BZS i HBS-a,
2.Međunarodna ženska boćarska liga,
3. Zajednički projekti i mogućnosti financiranja EU fondovima,
4. Suradnja na području edukacije sudačkog, tehničkog i stručnog osoblja,
5. Razvoj raffa i petanque boćanja.
U ime HBS-a predsjedniku BZS Primožu Marinku voditelj i trener hrvatske reprezentacije Čedo Vukelić predao je plaketu u znak zahvale za poziv i dobru organizaciju natjecanja.
(D.P.)

Datum objave: 02.12.2019.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez