Marin i Mateo apsolutni pobjednici Monaka

U Monacu je 5. – 7.10. održano 10. izdanje međunarodnog boćarskog turnira Denis Ravera koje nosi ime dugogodišnjeg predsjednika Cluba Bouliste du Rocher, monegaškog političara zaslužnog za razvoj boćanja u Monacu.

Na turniru je nastupila i reprezentacija Hrvatske u sastavu:

1. Boćarice: Carolina i Virginia Bajrić i Ria Vojković,
  2. U-15 – Lovro Šipek i Fran Jakominić,
  3. U- 18 – Karlo Šaban i  Luka Gašpar
  4. U – 23 – Mateo Načinović i Marin Čubela

Reprezentaciju su predvodili izbornici i treneri reprezentacije Čedo Vukelić, Ante Jurjević, Vjekoslav  Matetić i Dean Klarić. Natjecanje koje je izbornicima poslužilo kao glavna provjera pred svjetsko prvenstvo za boćarice i juniore  U18 i U23 koje će se od 22. – 22.10.  održati u kineskom Jiaxingu pokazalo je da hrvatske reprezentativke i reprezentativci spremni očekuju početak svjetskog prvenstva.  U natjecanju koje se po kategorijama odvijalo u disciplinama: par klasično, precizno izbijanje i štafetno izbijanje gotovo svi hrvatski predstavnici popeli su se na pobjedničko postolje. Ria Vojković i Carrolina Bajrić postigle su novi državni rekord u štafeti 44/53. Posebno moramo istaknuti „glavne zvijezde“ turnira Matea Načinovića i Marina Ćubelu koji su kategoriji U-23 osvojili sva tri prva mjesta.  Sve rezultate po kategorijama možete pogledati ovdje.

(foto:challenge-denis-ravera.com)

Datum objave: 09.10.2018.