Loris Matković i Siniša Stipić u komisijama CBI-a

U  Ankari (Kahramankazan), Turska 3. 8.2018. održana je sjednica Izvršnog odbora CBI (Svjetske konfederacije za raffa boćanje). Na sjednici je video vezom sudjelovao i član IO CBI Denis Peršić.

Bila je to prva sjednica novoizabranog IO koju je vodio novizabrani predsjednik Mutlu Turkmen (Turska). Sjednica je održana putem video konferencije gdje je većina članova IO (među njima i Denis Peršić) putem skypea sudjelovala u radu iz udobnosti svog doma (ekonomično i praktično).

Na dnevnom redu bilo je puno važnih tema kao što su imenovanja komisija, određivanje kalendara natjecanja, reforme natjecateljskog sustava, revizija statuta, odnosi sa CMSB (svjetska konfederacija boćarskih sportova) i kandidatura za nastup na OI.

Kako na području Hrvatske djeluje i natječe se nekoliko tisuća igrača sa boćama i po pravilima gotovo identičnim onima koje vrijede i za natjecanje pod nadležnošću CBI (raffa ili balote u Dalmaciji) HBS planira u narednom razdoblju u svoje planove uvrstiti i pokretanje natjecanja s ovom vrstom boćanja u Hrvatskoj. To naravno uključuje i čvršće integriranje u krovnu organizaciju CBI. Članovi HBS-a Siniša Stipić i Loris Matković izabrani su komisije IO-a CBI,  Siniša u Tehničku, a Loris u Disciplinsku komisiju.

Siniša i Loris su članovi IO-a HBS-a i istakli su se u dosadašnjem radu u tijelima HBS-a. Siniša Stipić je jedan od pokretača južne skupine HJBL-e i prepoznat je u HBS-u kao osoba koja će u narednom razdoblju biti zadužena sa svojim suradnicima na pokretanju i ustrojavanju službenog raffa natjecanja i uključivanja u sustav natjecanja HBS-a.  Loris Matković, pravnik po struci, predsjednik je Komisije za akte HBS-a.

Čestitamo Lorisu i Siniši na izboru i želimo im puno uspjeha u daljnjem radu.

Datum objave: 08.08.2018.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez