Labinjankama naslov državnih prvakinja

Nakon godine dana izbivanje boćarice Labina vratile su pehar ekipnog prvaka Hrvatske u svoje vitrine.

U finalu završnog turnira Hrvatske ženske lige, odigranom u odličnoj atmosferi ispunjenog Gradskog boćališta Labin, labinske boćarice su remizirale 12:12 sa Čavlima ŠB što im je bilo dovoljno da s trona državnog prvaka skinu upravo svoje finalne suparnice i nakon 2017. osvoje svoju drugu titulu prvakinja Hrvatske. Naime, prema propozicijama natjecanja na Final Fouru ako bilo koji susret završi neodlučeno pobjednik je klub koji je bio bolje plasiran na završnoj prvenstvenoj ljestvici ligaškog dijela prvenstva, a po tom pravili su Labinjanke i uoči završnog turnira bile u prednosti, jer su ligaški dio sezone završile kao prvoplasirane.

Naslov prvakinja Hrvatske za Labin su osvojile: kapetanica Tanja Grubiša, Nives Jelovica, Vesna Tončinić, Diana Baran, Anika Ujčić, Snježana Klanjac, Karmen Benazić, Sandra Novaković, Josipa Lanča, Romana Cvečić, Lana Stepančić i Nataly Krajcar. Trener: Romano Grižančić.

Za najbolju igračicu završnog turnira proglašena je Nives Jelovica (Labin), najbolja izbijačica je Carrolina Bajrić (Čavle ŠB), a najbolja bližačica Dorotea Maršanić (Čavle ŠB).

Čestitamo!

(K.Klarić)

Labinjanke prvakinje HŽBL 2018./19.

Datum objave: 27.05.2019.