KREĆU NATJECANJA U 2. HBL SJEVER I SVIM 3 HBL-a

Nakon što je 2. HBL jug u ožujku nastavila natjecanje u drugom dijelu sezone 2020./2021. ovog vikenda s natjecanjima nastavljaju i 2. HBL Sjever kao i sve 3.-e HBL-a.

Pod strogim epidemiološkim mjerama i ograničenjima Stožera CZ RH,  odigravanje susreta u ovim ligama dozvoljeno je isključivo na otvorenim terenima. U natjecanje se uključuje 51 klub iz 2.HBL -S i svih 3. HB liga.

Sportskoj komisiji HBS-a, povjerenicima HBL-a kao i sucima susreta predstoji teški zadatak organizacije natjecanja kako bi uskladili kalendar natjecanja s vremenskim prilikama koje još uvijek nisu one prave proljetne ili ljetnje na koje su boćari navikli, a situaciju dodatno otežava i trenutna pandemijska situacija zbog koje nisu dozvoljena natjecanja u boćarskim dvoranama u 2.-im i 3.-im HBL-a, a koje su u ovim ligama služile kao rezervne varijante u slučaju kiše.

Ovog vikenda su također na rasporedu i vrlo zanimljivi susreti u najvišim rangovima, 1. HBL za seniore i HŽBL-i. Pored Istre Poreč i Bistona koji su se več plasirali na završnicu 1. HBL koja se igra na Komiži 08. i 09.05.2021. u borbu za dva preostala mjesta kreću 10.04.2021. na Gripama Sokol Orbico i aktualni prvak Pula, te na Podvežici aktualni viceprvak Vargon i Metković. Pobjednici iz ova dva susreta će naći svoja mjesta na završnici u Komiži. Uzvratni susreti su na rasporedu u Puli i Metkoviću 17.04.2021.

U HŽBL slijedi završnica regularnog dijela. U borbi za šta bolju poziciju u nedjelu 11.4.2021. u Labinu se susreće aktualni prvak Labin i Čavle ŠB. Ovaj susret odlučuje i poredak na vrhu nakon regularnog dijela sezone. Susreti u HŽBL i 1. HBL za razliku od ostalih nacionalnih liga igraju se sukladno odluci Stožera CZ RH u boćarskim dvoranama.

Datum objave: 08.04.2021.
Autor: Hrvatski Boćarski Savez